Home » Sanatate » La Urgențe, după ce a înghițit o monedă

La Urgențe, după ce a înghițit o monedă

de Mihaela NICULESCU

Un băiețel de șase ani a ajuns la Urgențe, duminică seară, în urma unui incident neplăcut. Copilul, din Tomești (Murgeni), a înghițit o monedă de 50 de bani, iar în urma investigațiilor medicale, inclusiv a unei ecografii, medicul de gardă de la secția Chirurgie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad a dispus trimiterea copilului la un spital de specialitate din Iași.

Tot duminică seară, a trecut prin clipe neplăcute și un bărbat de 48 de ani, din Pochidia, după ce a căzut din căruță și și-a fracturat craniul. Pacientul, care fusese adus la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul spitalului bârlădean, a fost trimis la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.
Medicii chirurgi au acordat ajutor medical de urgență, în acest week-end, și unui copil de 13 ani, care, în urma unui accident stupid, s-a tăiat cu coasa. Copilul, care exclude varianta unei agresiuni, a suferit o plagă tăiată în regiunea frontală dreaptă și alta la umăr. Cazul a fost rezolvat prin suturarea rănilor. După o internare de o zi la Chirurgie, pacientul a fost externat.
Week-end-ul trecut a fost unul plin de victime ale mușcăturilor de animale. Pacienții adulți, doi din Bârlad și doi din mediul rural, au fost mușcați de câini. Unul dintre ei era din Hunedoara și se afla întâmplător la Bârlad. Toți au primit tratament antirabic. Un copil de 11 ani, din Voinești, a venit ieri dimineață la spital cu o plagă la urechea stângă, după ce a fost mușcat de un cal. Nu a fost o plagă adâncă, așa că fost trimis acasă, după ce a primit îngrijirile necesare.
Nici agresiunile nu au lipsit din peisajul urgențelor de week-end, numai că, de această dată, două victime din patru au necesitat internare. Un bărbat de 73 de ani, din Pogana, a suferit, în urma unei altercații, o fractură la umărul stâng și alta la peroneul stâng, fiind internat la secția Ortopedie. Un alt bărbat de 81 de ani, din Șuletea, se reface la secția ORL, după ce a suferit un traumatism cranio-facial și fractură de piramidă nazală, după o bătaie zdravănă.
Tot duminică seara, o adolescentă din Gherghești a fost adusă la CPU după o ingestie voluntară de medicamente. I s-au făcut spălături gastrice și a fost lăsată să plece. N-au lipsit pacienții cu etilism acut, precum și un pacient care, probabil, a consumat substanțe etnobotanice. Tânărul are 28 de ani și este din Bârlad.

de Mihaela NICULESCU Un băiețel de șase ani a ajuns la Urgențe, duminică seară, în urma unui incident neplăcut. Copilul, din Tomești (Murgeni), a înghițit o monedă de 50 de bani, iar în urma investigațiilor medicale, inclusiv a unei ecografii, medicul de gardă de la secția Chirurgie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad a dispus trimiterea copilului la un spital de specialitate din Iași. Tot duminică seară, a trecut prin clipe neplăcute și un bărbat de 48 de ani, din Pochidia, după ce a căzut din căruță și și-a fracturat craniul. Pacientul, care fusese adus la Compartimentul de Primire a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: