Home » Justitie » Moldovean cu permis de conducere fals, prins la Albița

Moldovean cu permis de conducere fals, prins la Albița

de Marian MOCANU

După ce a cumpărat un permis de conducere de la altcineva, un moldovean în vârstă de 37 de ani s-a scuzat în fața polițiștilor de frontieră că nu știa că acesta este fals. Culmea este că individul folosea permisul de mai bine de doi ani.

La sfârșitul săptămânii trecute, un tânăr moldovean, în vârstă de 37 de ani, aflat la volanul unui autoturism marca BMW, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei pe sensul de intrare în țară din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, județul Vaslui. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total.

Moldoveanul s-a scuzat, declarând că este posesor de permis de conducere moldovenesc categoria „B”, însă, fiind nevoit încă de acum doi ani să conducă ansambluri de vehicule pentru care îi erau necesare categoriile „C”, „D” și „E”, a apelat la un cetățean din Chișinău care, contra sumei de 50 de euro, i-a procurat un alt permis de conducere, respectiv cel prezentat la control.

Moldoveanul a mai declarat că nu știa că permisul de conducere prezentat la controlul de frontieră este fals sau falsificat. Scuza este mai mult decât puerilă, în orice îară, pentru obținerea unui permis de conducere de altă categorie, conducătorii fiind obligați să dea examen. Polițiștii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

de Marian MOCANU După ce a cumpărat un permis de conducere de la altcineva, un moldovean în vârstă de 37 de ani s-a scuzat în fața polițiștilor de frontieră că nu știa că acesta este fals. Culmea este că individul folosea permisul de mai bine de doi ani. La sfârșitul săptămânii trecute, un tânăr moldovean, în vârstă de 37 de ani, aflat la volanul unui autoturism marca BMW, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei pe sensul de intrare în țară din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, județul Vaslui. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile