Home » Justitie » Adidași contrafăcuți, depistați în Albița

Adidași contrafăcuți, depistați în Albița

de Marian MOCANU

Polițiștii de frontieră vasluieni au descoperit printre mărfurile transportate de un autocamion nu mai puțin de 8.400 de perechi de pantofi tip sport marca „Puma” contrafăcuți.

Pe data de 23 iulie, polițiștii de frontieră vasluieni, din Punctul de Trecere a Frontierei au interceptat un transport de încălțăminte de tip „sneakers” de la Chișinău, Republica Moldova, spre Suceava. Era vorba de 27.504 perechi de încălțăminte sport transportate de un autocamion a unei firme sucevene condus de un șofer în vârstă de 29 de ani, respectiv 8.400 perechi încălțăminte sport având elemente grafice “Puma”, 8.160 perechi încălțăminte sport având elemente grafice „Adidas” și 10.944 perechi încălțăminte sport avand elemente grafice „Ferrari”.

Atunci, polițiștii au decis efectuarea de verificări suplimentare pentru a se verifica dacă încălțămintea nu este contrafăcută, lucru care ar aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală. În urma controlului, s-a stabilit că cele 8.400 perechi de încălțăminte „Puma” sunt contrafăcute, astfel că au fost confiscate în vederea distrugerii.

În cazul în care ar fi fost originale, încălțămintea respectivă ar fi valorat nu mai puțin de 60.000 lei.

„Având în vedere aspectele constatate, polițiști de frontieră judiciari din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere a unei mărci. Cercetările continuă pentru a se stabili dacă și celelalte produse transportate sunt contrafăcute”, a declarat inspectorul principal de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

de Marian MOCANU Polițiștii de frontieră vasluieni au descoperit printre mărfurile transportate de un autocamion nu mai puțin de 8.400 de perechi de pantofi tip sport marca „Puma” contrafăcuți. Pe data de 23 iulie, polițiștii de frontieră vasluieni, din Punctul de Trecere a Frontierei au interceptat un transport de încălțăminte de tip „sneakers” de la Chișinău, Republica Moldova, spre Suceava. Era vorba de 27.504 perechi de încălțăminte sport transportate de un autocamion a unei firme sucevene condus de un șofer în vârstă de 29 de ani, respectiv 8.400 perechi încălțăminte sport având elemente grafice “Puma”, 8.160 perechi încălțăminte sport având…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: