Home » Social » Începe cea de-a V-a ediție a OPEN CAMP Vaslui – Poftiți la concerte și distracție!

Începe cea de-a V-a ediție a OPEN CAMP Vaslui – Poftiți la concerte și distracție!

de Marian MOCANU

Manifestările culturale de la începutul lunii august continuă. Abia a luat sfârșit Festivalul Internațional „Hora din Străbuni”, că urmează, în perioada 7 – 9 august, un alt eveniment: ediția a V-a a Open Camp Vaslui, după care, săptămâna viitoare, „Zilele Culturale ale Vasluiului”. În ceea ce privește Open Camp, aceasta promite să fie cea mai interesantă ediție desfășurată până acum, asta nu doar prin prisma concertelor susținute de Partizan, Fără Zahăr, Subcarpați ori Țapinarii.

open-camp-vasluiVasluienii sunt așteptați la acest sfârșit de săptămână, de vineri, până duminică, la Poligonul de Tir de la pădurea Paiu, acolo unde se va desfășura a V-a ediție a Open Camp Vaslui. Este singurul eveniment de acest fel, din toate punctele de vedere, a formatului și continuității, din Moldova.

Deja, în afara tinerilor vasluieni care au participat și la edițiile anterioare, și-au manifestat intenția de a veni mulți alții, din județele limitrofe ori din zone mai îndepărtate ale țării. Destinată celor care doresc să campeze într-o zonă mirifică, dar și celor care vor să asculte muzică bună, ori să ia parte la diverse activități sportive sau culturale, manifestarea din acest an a Open Camp promite să fie cea mai bună din cele organizate până acum.

În cele trei zile a festivalului, de vineri până duminică, vor concerta printre alții, Partizan, condusă de Artan de la Timpuri Noi, Fără zahăr, Subcarlați, Țapinarii, dar și trupe în plină afirmare, cum ar fi SKA-NK, Cedry2k, Bass Turbat, God, Relative, Sub Asediu, AFTY, AdHoc sau The Kryptonyte Sparks.

În timpul zilei, doritorii de sport, mișcare și aer curat sunt așteptați cu diverse distracții. Nu vor lipsi competițiile de fotbal pe maidan, ori de paintball, tir cu arcul ori de airsoft, sau de cicloturism pe potecile pădurii Paiu. La fel, nu vor lipsi nici evenimentele culturale, cum ar fi expozițiile și atelierele de produse artizanale realizate de meșteri consacrați din Iași și Vaslui.

În premieră în acest an, în tabăra Open Camp se va deschide o bibliotecă în aer liber, cu sprijinul Bibliotecii Județene „N. Milescu Spătaru” Vaslui. Astfel, doritorii de lectură în aer liber o vor putea face într-un colț special amenajat, cu fotolii, umbrare și hamace.

Organizatorii s-au gândit și la protecția mediului, fiind anunțată și o acțiune de ecologizare a zonei Paiu și a albiei râului Bârlad, la care pot participa, în afara elevilor de la Grupul Școlar „Ștefan Procopiu” și alți voluntari.

open-camp-vasluiÎn sfârșit, în tabără va fi amplasat un cort de donații, în care doritorii pot ceda haine, rechizite, mobilier, cărți sau jucării care ulterior vor fi distribuite familiilor foarte sărace din comuna Șuletea.

Dacă la ediția de anul trecut, zilnic, circa 300 de tineri au campat la Open Vamp, alți peste 1.500 participând la concerte, în acest an, organizatorii sunt siguri că vor bate acest record de audiență a mmanifestării.

„Deja avem semnale că vasluienii ar putea fi minoritari, fiind așteptați sute de participanți din Galați, Iași, Bacău, neamț, și chiar din județe mai îndepărtate, atrași de faima deja a Open Camp. Ne bucură să vedem că această idee, pornită în 2010 de un grup de tineri dornici de a petrece câteva zile în aer liber, unde să facă sport și să asculte concerte de muzică de bună calitate a prins atât de bine. De atunci, an de an, Poligonul de la Paiu a devenit un punct de reper pentru sute de tineri ce vor să petreacă altfel câteva zile de vacanță. În acest an, am încercat să mărim aria de adresabilitate, în afara publicului tânăr, de 16 – 30 de ani, cu siguranță sunt și persoane mai în vârstă care vor aprecia atât ideea în sine, cât și trupele participante ori activitățile pregătite”, a declarat Ciprian Hordilă, organizatorul manifestării.

Camparea este gratuită, la fel și participarea la diferitele activități, iar intrarea la spectacole costă 10 lei pe seară sau 20 lei/abonament pentru cele trei zile.

de Marian MOCANU Manifestările culturale de la începutul lunii august continuă. Abia a luat sfârșit Festivalul Internațional „Hora din Străbuni”, că urmează, în perioada 7 – 9 august, un alt eveniment: ediția a V-a a Open Camp Vaslui, după care, săptămâna viitoare, „Zilele Culturale ale Vasluiului”. În ceea ce privește Open Camp, aceasta promite să fie cea mai interesantă ediție desfășurată până acum, asta nu doar prin prisma concertelor susținute de Partizan, Fără Zahăr, Subcarpați ori Țapinarii. Vasluienii sunt așteptați la acest sfârșit de săptămână, de vineri, până duminică, la Poligonul de Tir de la pădurea Paiu, acolo unde se…

Review Overview

User Rating: 9.23 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: