Home » Sanatate » Proteze de sold si de sân gratuite pentru vasluience

Proteze de sold si de sân gratuite pentru vasluience

de Mihaela NICULESCU

Începând din această lună, vasluiencele vor putea beneficia de proteze de sân gratuite decontate prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui (CJAS). De asemenea, pacienții care au nevoie de proteze de șold pot să le procure tot prin CJAS. Sunt cele mai noi decizii luate la nivelul Ministerului Sănătății, care vor fi transpuse în practică în funcție de bani.

„Avem, până la această oră, înregistrate patru cereri pentru proteze mamare și sperăm ca, în urma recentei rectificări bugetare, să primim fonduri pentru onorarea tuturor cererilor pentru dispozitive medicale ale pacienților aflați pe lista de așteptare. Ieri, CNAS ne-a contactat pentru a le trimite lista cu persoanele aflate în așteptarea serviciilor și dispozitivelor medicale”, a declarat Simona Polak, președinta CJAS Vaslui.
Valoarea dispozitivelor medicale decontate de CJAS este destul de mare, valoarea nominală a unui dispozitiv medical variind de la produs la produs. În timp ce o proteză mamară costă 450 de lei, o proteză de șold ajunge la 9.600 de lei.
„Exstă, totuși, o listă de priorități. Aparatele de oxigen și sacii speciali pentru pacienții cu anus contra naturii trebuie onorate imediat pentru că sunt necesare unor pacienți considerați urgențe medicale. În ordinea priorităților, urmează dispozitivele pentru persoanele cu handicap, cele pentru copii și apoi cele pentru adulți”, a mai menționat Simona Polak.
Președinta CJAS a mai spus că există copii înscriși încă din martie pe lista de așteptare care au nevoie de dispozitive medicale precum încălțăminte ortopedică, orteze de gleznă și genunchi sau corsete medicale. Cererile ar putea fi onorate luna aceasta sau în septembrie, în funcție de data la care CJAS va primi fonduri.
Un copil cu platfus, de exemplu, are nevoie de cel puțin două perechi de încălțăminte pe an. CJAS decontează 250 de lei din cei 300 de lei, cât costă de regulă o pereche de ghete ortopedice personalizate.

de Mihaela NICULESCU Începând din această lună, vasluiencele vor putea beneficia de proteze de sân gratuite decontate prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui (CJAS). De asemenea, pacienții care au nevoie de proteze de șold pot să le procure tot prin CJAS. Sunt cele mai noi decizii luate la nivelul Ministerului Sănătății, care vor fi transpuse în practică în funcție de bani. „Avem, până la această oră, înregistrate patru cereri pentru proteze mamare și sperăm ca, în urma recentei rectificări bugetare, să primim fonduri pentru onorarea tuturor cererilor pentru dispozitive medicale ale pacienților aflați pe lista de așteptare. Ieri,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

One comment

  1. DA…. si le dai probabil de la tine, sau de la partidul tau…… de asta ai iesit TU sa informezi lumea.

%d blogeri au apreciat: