Home » Justitie » Un recidivist bârlădean vrea neapărat în libertate!

Un recidivist bârlădean vrea neapărat în libertate!

de Marian MOCANU

După ce a fost prins de jandarmii bârlădeni încercând să spargă un magazin din Bârlad, Costel Cosmin Vaishutt ar vrea să mai fie liber, posibil pentru a continua șirul spargerilor. De aceea, individul face cereri peste cereri de eliberare din arest preventiv, de fiecare dată respinse, și de fiecare dată contestând aceste decizii. Individul, de loc din Epureni, împreună cu un alt recidivist din Coroiești, își făcuseră un obicei în a sparge locuințe sau magazine din Bârlad. De când este cercetat în acest caz, Vaishutt a primit și o altă condamnare, de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru fapte asemănătoare petrecute anul trecut, împreună cu un alt tovarăș.

Costel Cosmin Vaishutt, în vârstă de 29 de ani, din Epureni, împreună cu un alt individ, Costel Năstasă, în vârstă de 26 de ani, din Coroești, autorii mai multor furturi din locuințe sau societăți comerciale din Bârlad, sunt în prezent după gratii după ce au fost prinși în flagrant. Cei doi veneau special la Bârlad și operau la adăpostul întunericului, prin forțarea geamurilor locuințelor sau a grilajelor spațiilor comerciale, de unde furau tot ce găseau. De multe ori, dădeau mai multe spargeri în aceeași noapte, după care părăseau orașul cu bunurile furate. Pe data de 28 februarie, însă, li s-a înfundat, jandarmii prinzându-i în flagrant, alertați fiind de un bârlădean ce trecea prin zonă. Cei doi au încercat să fugă, abandonând bunurile furate anterior dintr-o locuință.

Au fost arestați preventiv pe 2 martie, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de furt calificat și trei de tentativă de furt calificat, de atunci, Vaishutt a contestat de nu mai puțin de opt ori această decizie. Ultima oară, judecătorii bârlădeni au decis prelungirea mandatului de arestare preventivă, și, ca de obicei Vaishutt a contestat decizia.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au respins marți, 4 august, și această contestație, dat fiind pericolul social pe care-l reprezintă faptele sale. Cei doi spărgători sunt recidiviști, Năstasă mai fiind închis pentru tâlhărie, iar Vaishutt a fost condamnat în anul 2008 pentru omor.

Mai mult decât atât, Costel Cosmin Vaishutt a primit, la începutul lunii mai, o nouă condamnare, de doi ani cu suspendarea executării pedepsei, pentru furt calificat, fapte petrecute anul trecuut împreună cu un alt complice, Cristian Luca. Poate acesta este și motivul pentru care Vaishutt vrea neapărat săi fie înlocuită măsura arestului preventiv cu alta mai ușoară, să mai prindă câteva zile de libertate. Știe că în acest nou dosar, judecătorii bârlădeni poate nu vor mai fi la fel de îngăduitori!

de Marian MOCANU După ce a fost prins de jandarmii bârlădeni încercând să spargă un magazin din Bârlad, Costel Cosmin Vaishutt ar vrea să mai fie liber, posibil pentru a continua șirul spargerilor. De aceea, individul face cereri peste cereri de eliberare din arest preventiv, de fiecare dată respinse, și de fiecare dată contestând aceste decizii. Individul, de loc din Epureni, împreună cu un alt recidivist din Coroiești, își făcuseră un obicei în a sparge locuințe sau magazine din Bârlad. De când este cercetat în acest caz, Vaishutt a primit și o altă condamnare, de doi ani de închisoare cu…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: