Home » Social » Bombă ecologică într-un bloc din Bârlad

Bombă ecologică într-un bloc din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Ieri dimineață, locatarii blocului D4 din strada Vasile Pârvan nr. 4 Bârlad au încremenit după ce zeci de kilograme de mizerie au fost scoase din apartamentul vecinei lor de la etajul trei. Oamenii aveau o bănuială că locuința era un depozit de gunoaie și vechituri, așa că, sătui să suporte mirosul pestilențial de pe casa scării, au făcut o sesizare la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

focar_infectie3O echipă formată din reprezentanți ai Primăriei, Poliției Locale, ai DSP și ai unei firme de igienizare a sosit la fața locului și s-au luat primele măsuri. Proprietara apartamentului nu s-a împotrivit, și, pentru că prezenta semnele unei tulburări psihice, a fost transportată cu ambulanța la secția de psihiatrie a Spitalului „Elena Beldiman”.
„Este incredibil ce mizerie am găsit în acest apartament. Lenjerie murdară, mâncare stricată, lucruri strânse din container, sticle de băutură, infiltrații de apă și mucegai și un miros infernal, mai ales pe canicula asta. Vor trebui triate lucrurile bune de cele inutile și efectuată o dezinfecție”, ne-a declarat Olga Ungureanu, șeful Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.
Proprietara apartamentului cu pricina avea obiceiul de a căuta prin gunoaie. Mare iubitoare de animale, femeia avea un maidanez pe care îl plimba și îl hrănea din gunoaie, însă animalul era plin de paraziți. Câinele va trebui deparazitat, astfel încât să nu răspândească boli celor din bloc sau de pe stradă, știut fiind faptul că a locuit într-un spațiu contaminat. Femeia în cauză se pare că este purtătoare de TBC și are și probleme psihice. Pentru început, să i se întocmească un dosar medical și ulterior, prin Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei, să se ia o măsură de protecție, probabil să primească un însoțitor.
focar_infectie1Ieri dimineață, a venit la fața locului și sora femeii cu nepotul acesteia. Rudele au declarat că femeia de 70 de ani consuma alcool și culegea chiștoace de pe stradă, pe care le fuma. Odată cu resturile de țigări culese din parc, mai strângea și tot felul de obiecte inutile pe care le depozita în apartamentul destul de mic, chiar și rădăcini de copac.
Polițiștii locali dar și vecinii au o bănuială, aceea că apartamentul femeii devenise un fel de adăpost pentru persoane dubioase și că, pe fondul consumului de alcool, se întâmplau și alte lucruri promsicue. Rudele femeii au altă bănuială, aceea că apartamentul ar fi fost înstrăinat fără ca proprietara să știe ce a semnat. Asta pentru că sora sa nu a găsit nici până acum actul de proprietate al apartamentului.

de Mihaela NICULESCU Ieri dimineață, locatarii blocului D4 din strada Vasile Pârvan nr. 4 Bârlad au încremenit după ce zeci de kilograme de mizerie au fost scoase din apartamentul vecinei lor de la etajul trei. Oamenii aveau o bănuială că locuința era un depozit de gunoaie și vechituri, așa că, sătui să suporte mirosul pestilențial de pe casa scării, au făcut o sesizare la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. O echipă formată din reprezentanți ai Primăriei, Poliției Locale, ai DSP și ai unei firme de igienizare a sosit la fața locului și s-au luat primele măsuri. Proprietara apartamentului nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

One comment

  1. Multumesc celor de la DSP Vaslui si Primariei Barlad in special domnisoarei Ungureanu pentru viteza de reactie si promtitudinea rezolvarii problemei .

%d blogeri au apreciat: