Home » National » Călărași: Polițiștii acuzați că au violat o fată fugită dintr-un centru de plasament au fost arestați

Călărași: Polițiștii acuzați că au violat o fată fugită dintr-un centru de plasament au fost arestați

Cei doi polițiști din Călărași acuzați că au violat o adolescentă de 15 ani fugită dintr-un centru de plasament au fost arestați, vineri seară, pentru 30 de zile, mandatul emis de Judecătoria Călărași nefiind definitiv, decizia putând fi contestată.

Magistrații Judecătoriei Călărași au emis, vineri seară, mandate de arestare preventivă pe numele polițiștilor Adrian Nicușor Șerban și Daniel Florentin Dumitriu, polițiști de la Ordine Publică, acuzați că ar fi violat o fată fugită din Centrul de Plasament „Sfântu Ștefan”, din comuna Perișoru, și pe care au găsit-o într-un parc din Călărași, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia Judecătoriei Călărași nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Călărași.

Cei doi polițiști fuseseră reținuți, joi seară, în baza unui mandat de 24 de ore, emis de către procurori în jurul orei 22.00.

Violul s-ar fi petrecut miercuri seară, pe un câmp situat la aproximativ un kilometru și jumătate – doi kilometri de municipiul Călărași, în perimetrul unui fost poligon de trageri.

La ora transmiterii acestei știri, cei doi polițiști se află în custodia colegilor lor, urmând să fie duși în arestul Poliției Județene Călărași.

Polițiștii ar fi abandonat-o pe adolescentă în fosta unitate de trageri, ea fiind găsită de un cioban care a dus-o la spital, iar medicii au sunat la 112 și au anunțat cazul.

Fata de 15 ani fugise, luni, din Centrul de plasament ”Sfântul Ștefan” din comuna Perișoru, unde se afla din februarie 2013, când a fost abandonată de familie. Marți, ea a fost găsită de către autorități în orașul Călărași și dusă în Centrul de plasament de urgență ”Sfânta Maria” din municipiu, de unde a fugit o zi mai târziu.

„Miercuri, trebuia sa mă duc eu să o iau de acolo, dar a fugit din nou”, a declarat, vineri dimineață, corespondentului MEDIAFAX, directorul centrului de la Perișoru, Paul Dragu.

Potrivit acestuia, fata spune că a fost găsită de o patrulă de poliție într-un parc din Călărași și, sub amenințarea că va fi dusă din nou în centrul de plasament, ar fi fost dusă într-un loc izolat și violată.

După incident și după ce a primit îngrijiri medicale, adolescenta a fost readusă în centrul de plasament de la Perișoru, iar vineri dimineață a fost audiată.

Șeful centrului de plasament în care este internată fata a precizat că aceasta este cazată în una dintre cele opt vile rezidențiale ale centrului și a fugit de mai multe ori, reușind să sară gardul pe câmp, în condițiile în care centrul de plasament se întinde pe o suprafață de teren foarte mare și există un singur paznic.

Adolescenta este din comuna Cuza Vodă, județul Călărași, și a fost adusă la centrul de plasament în februarie 2013, de către mama sa, care a abandonat-o și a rămas doar cu fratele mai mic al acesteia. Femeia își caută foarte rar fiica în centrul de plasament și nu mai locuiește în județul Călărași. Paul Dragu a spus că, de cele mai multe ori atunci când se întâlnesc, tânăra și mama ei se ceartă. Potrivit aceleiași surse, tatăl fetei este plecat la muncă în Spania.

Surse din Poliție au declarat pentru MEDIAFAX că fata de 15 ani a plecat de 300 de ori din centrul de plasament din Perișoru, ultima dată înaintea violului, iar săptămâna aceasta centrul a fost amendat cu 100 de lei de Poliție pentru ultima fugă a fetei.

Daniel Ciuciur, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Călărași, care instrumentează acest dosar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cei doi polițiști, care sunt angajați ai Serviciului de Ordine Publică din Inspectoratul Județean de Poliție, riscă o pedeapsă cu închisoarea între cinci și 12 ani.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat, într-un comunicat de presă, că ministrul Gabriel Oprea a fost informat despre această situație, iar cei doi polițiști au fost trecuți în rezervă. Polițiștii lucrau în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Călărași din anul 2007, respectiv din anul 2012, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Ramona Tudor.

Sursa: mediafax.ro

Cei doi polițiști din Călărași acuzați că au violat o adolescentă de 15 ani fugită dintr-un centru de plasament au fost arestați, vineri seară, pentru 30 de zile, mandatul emis de Judecătoria Călărași nefiind definitiv, decizia putând fi contestată. Magistrații Judecătoriei Călărași au emis, vineri seară, mandate de arestare preventivă pe numele polițiștilor Adrian Nicușor Șerban și Daniel Florentin Dumitriu, polițiști de la Ordine Publică, acuzați că ar fi violat o fată fugită din Centrul de Plasament "Sfântu Ștefan", din comuna Perișoru, și pe care au găsit-o într-un parc din Călărași, transmite corespondentul MEDIAFAX. Decizia Judecătoriei Călărași nu este definitivă,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile