Home » Sanatate » Canicula a făcut victime în special printre tineri

Canicula a făcut victime în special printre tineri

de Marian MOCANU

De când cu acest val de caniculă, nu mai puțin de 21 de persoane sănătoase au avut de suferit din cauza caniculei, fiind transportate la spital. Marea majoritate a acestora sunt tineri sub 25 de ani, în special fete, care au suferit lipotimii, însoțite de spasmofilie sau pierderi de cunoștință. Nu doar aceștia au avut de suferit din cauza căldurii: din totalul de 2.268 de solicitări la care au răspuns ambulanțierii vasluieni, peste o treime sunt persoane suferind de boli cronice a căror stare s-a agravat datorită caniculei. Din păcate, săptămâna trecută, o persoană cunoscută cu boli cardiace a murit, canicula fiind un factor prederminant a acestui deces.

Începând din data de 21 iulie, zi când a început canicula și până ieri, Serviciul de Ambulanță Județean au avut 2.268 solicitări, peste o treime dintre acestea venind din partea unor persoane suferind de boli cronice. Starea lor de sănătate a avut de suferit din cauza caniculei. Ca pondere, față de lunile trecute, au crescut cu 10% solicitările pentru accidente vasculare cerebrale și cu 15% solicitările care au ca punct de plecare patologia cardiacă, afecțiuni care se pot acutiza din cauza căldurii excesive. Au fost nu mai puțin de 21 de persoane care nu prezentau patologie dar cătora li s-a făcut rău pe stradă. Marea majoritate, respectiv 80% dintre acestea, sunt persoane tinere, sub 25 de ani! În schimb, persoanele în vârstă sau suferind de boli cronice s-au protejat mai bine de efectele caniculei și s-au ferit să iasă în soare în special la orele amiezei. Majoritatea tinerilor cărora li s-a făcut rău și au fost luați de pe stradă de ambulanțe au suferit de lipotimie. A fost vorba în special de fete care țin cure de slăbire și care au avut atacuri de spasmofilie însoțite de pierderi de cunoștință. În general, după ce au fost transporate la spital și li s-a asigurat tratament specific, persoanele respective au fost externate, de cele mai mult ori după câteva ore.

Din păcate, în județul Vaslui, canicula a cauzat și decesul unei persoane. Este vorba de un bărbat în vârstă de 59 de ani, Dunitru Năstase, paznic la Centrul de Educație Incluzivă „Aurora” din Vaslui. Acesta, cunoscut cu antecedente cardiace și diabet zaharat, a murit în timpul programului de muncă, după ce, din cauza căldurii, a suferit un infarct.

de Marian MOCANU De când cu acest val de caniculă, nu mai puțin de 21 de persoane sănătoase au avut de suferit din cauza caniculei, fiind transportate la spital. Marea majoritate a acestora sunt tineri sub 25 de ani, în special fete, care au suferit lipotimii, însoțite de spasmofilie sau pierderi de cunoștință. Nu doar aceștia au avut de suferit din cauza căldurii: din totalul de 2.268 de solicitări la care au răspuns ambulanțierii vasluieni, peste o treime sunt persoane suferind de boli cronice a căror stare s-a agravat datorită caniculei. Din păcate, săptămâna trecută, o persoană cunoscută cu boli…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor