Home » Social » Locuri de muncă în străinătate

Locuri de muncă în străinătate

de Marian MOCANU

Ca niciodată, în această perioadă oferta de locuri de muncă este foarte bogată. Nu mai puțin de 349 locuri de muncă vacante sunt puse la dispoziție de AJOFM Vaslui. Alte sute de locuri de muncă sunt disponibile prin rețeaua EURES pentru românii care doresc să muncească în străinătate.

EURES România dispune de posturi pentru muncitorii calificați în diverse meserii, care doresc să lucreze în Germania, Cehia sau Marea Britanie.

În Germania, sunt oferite 85 de locuri de muncă prin compania Unique Personalservice GmbH în următoarele meserii: operator stivuitor (15 posturi), comisionar (15 posturi), hamal (10 posturi), muncitor în metalurgie (9 posturi), electrician (6 posturi), mecanic auto (5 posturi), sudor MIG-MAG (5 posturi), mecanic instalații (5 posturi), operator CNC (3 posturi), instalator/montator instalații de gaz (3 posturi), lucrător în depozit (3 posturi), mecanic utilaje prelucrarea maselor plastice și a cauciucului (2 posturi), sculer (2 posturi), zugrav – vopsitor (2 posturi).

Pentru ocuparea posturilor vacante sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu, permis de conducere categoria B, precum și cunoștințe bune de limba germană.

Salariul oferit este de 8,80 – 12,80 euro brut/oră, conform contractelor colective de muncă în respectivele domenii de activitate, iar durata contractelor de muncă este pe o perioadă nedeterminată. Angajatorii oferă sprijin în vederea găsirii unei locuințe.

Pentru ocuparea acestor locuri de muncă se va organiza, în luna octombrie, o selecție care va avea loc la Sighișoara. Pentru a participa, vasluienii care corespund cerințelor posturilor oferite trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, strada Spiru Haret nr.5, telefon 0235/318184, pentru a fi înregistrați în baza de date pentru muncă în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție. Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza unui dosar care cuprinde o cerere, copie după actul de identitate sau pașaport, un CV model Europass în limba germană (Lebenslauf), cu fotografie, cazier judiciar în original și adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

Alte 195 locuri de muncă sunt puse la dispoziția românilor în Republica Cehă. Se caută lucrători în producție pentru asamblarea aparatelor de aer condiționat, croitori și lucrători în prelucrarea lemnului.
Î
n Marea Britanie se caută lucrători în special din domeniul sanitar. Prin rețeaua EURES sunt disponibile următoarele posturi: 30 de asistenți medicali de recuperare, anestezist, 20 de îngrijitori persoane, 15 asistenți medicali terapie intensivă, 12 asistenți medicali pediatrie, 10 asistenți medicali pentru centre de îngrijire particulare, 10 șoferi camion, 10 îngrijitori persoane, infirmieri, 10 asistenți, nouă bucătari, opt îngrijitori copii/bone, trei asistenți sociali/îngrijitori persoane, un asistent social, un asistent medical generalist, un infirmier, un pictor, vopsitor, polizator, carosier, pregătitor suprafețe pentru lăcuit, montator componente auto.
Dacă în Elveția se solicită
îngrijitori de copii/au pairs, în Suedia sunt disponibile nu mai puțin de 35 de locuri de muncă în domeniul reparațiilor auto. În Norvegia, este disponibil un post de profesor asociat în metoda elementului finit (FEM) și analiza structurilor.

 

de Marian MOCANU Ca niciodată, în această perioadă oferta de locuri de muncă este foarte bogată. Nu mai puțin de 349 locuri de muncă vacante sunt puse la dispoziție de AJOFM Vaslui. Alte sute de locuri de muncă sunt disponibile prin rețeaua EURES pentru românii care doresc să muncească în străinătate. EURES România dispune de posturi pentru muncitorii calificați în diverse meserii, care doresc să lucreze în Germania, Cehia sau Marea Britanie. În Germania, sunt oferite 85 de locuri de muncă prin compania Unique Personalservice GmbH în următoarele meserii: operator stivuitor (15 posturi), comisionar (15 posturi), hamal (10 posturi), muncitor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: