Home » Justitie » Al cui e degetul din punga de carne tocată?

Al cui e degetul din punga de carne tocată?

de Răzvan CĂLIN

Până în momentul de față, nimeni nu a reușit să afle cum a ajuns acel deget de om în punga de carne tocată produsă de SC Safir SRL Vaslui. Instituțiile statului încep să dea din colț în colț pe marginea acestui caz, în timp ce mai toți angajații de la Safir SRL au ieșit bine la numărătoare degetelor.

deget-om-taiat-in-carne-tocata1Misterul continuă să planeze asupra incidentului grotesc petrecut la sfârșitul săptămânii trecute la Bârlad, când o familie de asistați spun că au descoperit o bucată din degetul unui om într-o pungă de carne tocată de pasăre produsă de SC Safir SRL Vaslui. Cel puțin până în momentul de față, nici una dintre instituțiile statului abilitate să facă lumină în acest caz nu au reușit să ajungă la vreo concluzie în ceea ce privește modul în care a ajuns acel degent uman tocmai în punga cu carne tocată.

Gheorghe Chirvase, inspectorul – șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, și-a trimis echipele în control la SC Safir SRL, însă, cel puțin până în prezent, nu au reușit să descopere mare lucru: ”Inspectorii noștri au verificat în amănunțime cea mai mare parte din personalul firmei și, deocamdată, nu a reieșit că vreunul dintre angajați ar avea vreun deget amputat. Au mai rămas de verificat doar câțiva dintre angajați, dar și aceștia vor fi evaluați în zilele următoare. Oricum, din ceea ce am verificat până acum nu reiese că ar fi avut loc vreun incident sau vreun accident de muncă la această firmă. A fost verificat întreg fluxul tehnologic, de la sacrificare, eviscerare și până la ambalare și nu s-a descoperit nimic în neregulă. Iar cercetările noastre au vizat inclusiv perioada în care a fost produs lotul respectiv de carne tocată, adică din luna mai și până în prezent. Cel puțin până acum nu am avut raportat nici un eveniment/accident de muncă produs la SC Safir SRL din mai și până acum. Oricum, vom continua cercetările și vă vom ține la curent cu ceea ce vom descoperi”.

La rândul lor, cei de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Vaslui ne-au trimis un comunicat pe cât de sec, pe atât ambiguu. Asta după ce, în prealabil, comisarul șef adjunct Constantin Vasilache ne-a declarat că, pe moment, nu are OK-ul de la București pentru au discuta cu noi pe marginea acestui subiect. Într-un final, ne-a fost trimis un comunicat la redacție (probabil, între timp, se primise OK-ul) din care nu a reieșit clar decât un singur lucru: s-au făcut cercetări, dar … ”scroafa-‘i moartă-‘n popușoi”! Iată comunicatul cu pricina: ”CJPC Vaslui a demarat, în data de 10.08.2015, o acțiune privind evenimentul din 09.08.2015, semnalat de Poliția Bârlad, respectiv prezumția găsirii unui corp străin într-un produs alimnentar. În urma controlului efectuat s-a constatat că operatorul economic s-a autosesizat și că demarase procedurile de cercetare administrativă, precum și procedurile de retragere și oprire de la comercializare a întregului lot prezumat a fi neconform, până la finalizarea cercetărilor efectuate de organele abilitate cu investigarea fenomenului de depesare și identificare a genomului uman”.

Deci, toată chestia stă în ”genomul uman”, adică, mai pe românește, trebuie să se afle cui aparține degetul respectiv și cum a ajuns acolo. Noi am asta am înțeles. Ceea ce n-am înțeles este cine anume trebuie să facă această treabă dacă nu cei de la CJPC Vaslui, poliția sau oricare altă instituție a statului român? E nevoie să se apeleze la CIA, FBI sau printr-un real efort comun al tuturor instituțiilor ce sunt acreditate să facă lumină în acest caz. Până acum, cel puțin din verificările celor de la ITM Vaslui, cam toți salariații Safir SRL au toate degetele la mâini, tefere și nevătămate. La rândul său, George Safir, directorul executiv al firmei, a avansat ideea unui complot al concurenței care, prin acest matrapazlâc, vrea să lovească în imaginea SC Safir SRL. Și totuși și acest scenariu, fidel teoriei conspirației, pare pură ficțiune căci nu știm cine ar fi dispus să-și sacrifice un deget doar de dragul de a discredita firma Safir.

”Imediat după ce am fost sesizați de cetățenii respectivi, conform normelor în vigoare am procedat la sesizarea instituțiilor abilitate să intervină în astfel de cazuri, gen CJPC Vaslui. Cazul a fost înaintat acestor instituții pentru soluționare competentă”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Toate bune și frumoase, însă, din toată această tevatură reiese un lucru mai mult decât evident: cam toate instituțiile statului (nu știm de ce) tot pasează mâța dintr-o ogradă în alta. Prin urmare, așa se și poate explica de ce nimeni nu poate oferi, până acum, răspunsul la o întrebare pe cât de simplă, pe atât de ”încuietoare”: Al cui e degetul din punga cu carne tocată de pasăre? Vă vom ține la curent cu acest caz în speranța că și această întrebare va căpăta un răspuns pe măsură.

Reamintim că în cursul zilei de vineri, 7 august, când familia Epure (asistați social) au ridicat de la Cantina de ajutor social câteva pungi cu carne tocată de pasăre, produse de SC Safir SRL. Duminică dimineață, Ion Epure – capul familiei, a desfăcut pungile și a răsturnat carnea în lighean cu intenția de a face cârnați. Numai că atunci a fost momentul când, spre groaza sa și a celorlalți membri ai familie, a descoperit că în carnea tocată se afla un deget de om. Mai exact o falangă cu tot unghia degetului. Oripilați, oamenii au sesizat totul la poliție, nu înainte însă de a fotografia degetul de om zăcând în ligheanul cu carne tocată.

de Răzvan CĂLIN Până în momentul de față, nimeni nu a reușit să afle cum a ajuns acel deget de om în punga de carne tocată produsă de SC Safir SRL Vaslui. Instituțiile statului încep să dea din colț în colț pe marginea acestui caz, în timp ce mai toți angajații de la Safir SRL au ieșit bine la numărătoare degetelor. Misterul continuă să planeze asupra incidentului grotesc petrecut la sfârșitul săptămânii trecute la Bârlad, când o familie de asistați spun că au descoperit o bucată din degetul unui om într-o pungă de carne tocată de pasăre produsă de SC…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

4 comments

  1. E degetul cu care se scobea Safir cind isi platea muncitorii cei din tara si din Germania.Se face incet dar sigur dreptate.Nemernicii s-au imbogatit pe spinarea disperatilor sortii.

  2. True Detective

    E un deget de la un cadavru, pus de concurenta. La un asa accident, se apasa un buton, se opreste procesul si toata carnea de pe banda din momentul ala e aruncata.

    • hai ca furi curent! degete de cadavru, concurenta bolnava mintal, ce prostii indrugi. Poate o fi fost profanat si vreun mormant si nu stim noi. Chiar credeti ca lumea va pune botul la incercarile voastre de a va apara pielea cu asemenea scenarii horor? A fost un accident de munca musamalizat. S-o fi apasat si pe buton, s-o fi oprit si procesul, dar decat sa arunce carnea mai bine au preferat sa mearga pe burta. V-ati imaginat voi, de acolo, de la abator, ca degetul va fi tocat ca restul carnii si nimeni nu va afla vreodata. Asa cum s-a intamplat si altadata. Si cum se intampla la toate abatoarele

  3. jos hotii !!!!

    Cred ca e degetul lui safir…i-a cazut dupa ce a platit salariile sclavilor lui…hotul asta ueor usor cade….si asa o sa cada si oretul la carnea de pui…huoooo konopolului pus de hoti

%d blogeri au apreciat: