Home » Sanatate » Zi cu ghinion pentru oamenii din Călimănești, comuna Puiești!

Zi cu ghinion pentru oamenii din Călimănești, comuna Puiești!

de Răzvan CĂLIN

Două incidente nefericite au provocat rănirea destul de gravă a doi copii, unul în vârstă de numai trei ani și celălalt de 15 ani.

Marți, 11 august, a fost pentru localnicii din satul Călimănești, comuna Puiești, o zi cu adevărat nefastă și plină de ghinion, care atestă din plin zicala din bătrâni ”marți, trei ceasuri rele”. Și asta pentru că în urma a două accidente casnice stupide doi copii au ajuns pe patul de spital cu răni destul de grave.

Primul caz s-a petrecut în jurul orei 8, când un băiat în vârstă de 15 ani, a mers cu calul la o adăpătoare din sat. La un moment dat, în timp ce se deplasa, calul l-a călcat în zona gleznei piciorului drept. Într-o primă fază, copilul a fost dus de familie la spitalul din Puiești, după care au solicitat ambulanța pentru a-l transporta la Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad. Aici, băiatul a primit îngrijirile necesare, neimpunându-se internarea acestuia.

Câteva ore mai târziu, Ambulanța Bârlad este din nou solicitată în aceeași localitate din comuna Puiești. De această dată ambulanțierii bârlădeni au acordat primul ajutor unui băiețel în vârstă de numai trei ani.

”Acesta s-a tăiat accidental în lama unui topor. Din câte se pare, toporul fusese lăsat prin curte, la îndemâna copilului, care, din neatenție, s-a tăiat în lama toporului. Cert este că a reușit să se taie destul de serios la mânuță. Însă, degetul nu i-a fost amputat complet, din fericire”, ne-a declarat Aurora Popa, șefa Serviciului de Ambulanță al Județului Vaslui.

Transportat la Spitalul municipal de urgență din Bârlad, copilul a fost diagnosticat cu plagă subtotală falanga 2 la mâna stângă. Întrucât existau șanse mari de reușită pentru o operație de reconstrucție a degetului, s-a luat decizia transferului la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași.

de Răzvan CĂLIN Două incidente nefericite au provocat rănirea destul de gravă a doi copii, unul în vârstă de numai trei ani și celălalt de 15 ani. Marți, 11 august, a fost pentru localnicii din satul Călimănești, comuna Puiești, o zi cu adevărat nefastă și plină de ghinion, care atestă din plin zicala din bătrâni ”marți, trei ceasuri rele”. Și asta pentru că în urma a două accidente casnice stupide doi copii au ajuns pe patul de spital cu răni destul de grave. Primul caz s-a petrecut în jurul orei 8, când un băiat în vârstă de 15 ani, a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: