Home » Justitie » Armele și muniția, controlate de polițiști

Armele și muniția, controlate de polițiști

de Marian MOCANU

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii Serviciului arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul IPJ Vaslui au desfășurat 73 acțiuni pe linie de arme și braconaj cinegetic, fiind constatate nu mai puțin de 113 infracțiuni. Nici vânătorii sau posesorii de arme nu au scăpat controlului, 82 de permise port-armă fiind anulate sau ridicate temporar. În cadrul acestor acțiuni au fost identificați 13 braconieri, dar și alte 13 persoane care au făcut uz de arme fără a avea acest drept.

Polițiștii din cadrul Serviciului arme, explozivi și substanțe periculoase al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au efectuat mai multe controale de prevenire, identificare și sancționare a faptelor de natură penală și contravențională comise la regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase.

În primele 6 luni ale anului curent, polițiștii au desfășurat 73 de acțiuni, dintre care 51 pe linie de arme și 22 pentru combaterea braconajului cinegetic. Acțiunile desfășurate de polițiști au vizat verificarea deținătorilor legali de arme și muniții letale și neletale, a persoanelor care au calitatea de vânători, precum și legalitatea vizelor și autorizațiilor de deținere sau de folosire a armelor și munițiilor de către persoanele juridice ce desfășoară activități în acest domeniu. În urma acestor acțiuni au fost constatate 113 infracțiuni. 56 au vizat nerespectarea regimul armelor și munițiilor, 13 infracțiuni privind uzul de armă fără drept, 13 au fost fapte de braconaj cinegetic, 20 dintre fapte fiind constatate la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive și 6 la O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Au fost ridicate, în vederea confiscării, 15 arme letale deținute legal, 23 de arme neletale deținute legal și 14 arme neletale deținute ilegal, 951 de bucăți de muniție de diferite calibre, 37,5 de kg de articole pirotehnice.

Pentru neregulile constatate au mai fost aplicate alte 130 sancțiuni contravenționale în valoare de 19.451 lei, cele mai multe, 89, vizând nerespectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor. Alte 26 sancțiuni au fost acordate pentru nerespectarea prevederilor Legii 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

De la începutul acestui an, în urma a 32 controale efectuate de polițiștii structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, împreună cu polițiști ai altor formațiuni de polițieau fost dispuse 5 suspendări și 77 anulări ale dreptului de deținere a armelor.

de Marian MOCANU În primele șase luni ale acestui an, polițiștii Serviciului arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul IPJ Vaslui au desfășurat 73 acțiuni pe linie de arme și braconaj cinegetic, fiind constatate nu mai puțin de 113 infracțiuni. Nici vânătorii sau posesorii de arme nu au scăpat controlului, 82 de permise port-armă fiind anulate sau ridicate temporar. În cadrul acestor acțiuni au fost identificați 13 braconieri, dar și alte 13 persoane care au făcut uz de arme fără a avea acest drept. Polițiștii din cadrul Serviciului arme, explozivi și substanțe periculoase al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: