Home » Justitie » Artiștii din Penitenciarul Vaslui, invitați la expoziție de profil

Artiștii din Penitenciarul Vaslui, invitați la expoziție de profil

de Marian MOCANU

Deținuții din Penitenciarul Vaslui își vor putea expune lucrările de artă realizate în timpul detenției la cea de-a VI-a ediție a Expoziției regionale de obiecte artizanale relizate de deținuți. Expoziția este organizată la Târgu Ocna, județul Bacău, în perioada 14 – 16 august, lucrările urmând a fi expuse în aer liber, pe Aleea meșteșugarilor din stațiune. Este vorba de un proiect care are drept scop invocarea artei și culturii ca mijloc de reeducare a deținuților.

În organizarea Penitenciarului Spital Târgu Ocna și a primăriei stațiunii turistice situate în județul Bacău, în perioada 14 – 16 august va avea loc cea de-a VI-a ediție a expoziției regionale de obiecte artizanale realizate de către deținuți. Expoziția regională, organizată în fiecare an în diferite orașe, prezintă lucrări realizate de deținuți din penitenciarele din regiunea de N-E, respectiv Penitenciarul Spital Târgu Ocna, Centrul Educativ Târgu Ocna, Penitenciarul Iași, Penitenciarul Vaslui, Penitenciarul Bacău și Penitenciarul Botoșani.

Vor fi expuse lucrări de artă, tablouri pictate pe lemn și sticlă, sculpturi în lemn și piatră, dar și obiecte de artizanat, realizate de deținuți în cadrul atelierelor de terapie ocupațională „Artă după gratii” organizate la nivelul fiecărei unități de detenție
L
ucrările vor fi expuse în standurile special amenajate, pe Aleea meșteșugarilor din zona piațetei Parcului Măgura din stațiunea Târgu Ocna, fiind prezentate chiar de deținuții artiști. Pentru aceștia, participarea la această expoziție nu este doar o recompensă, dar poate și un prilej de afirmare ca artiști, cu atât mai mult cu cât în aceeași perioadă se desfășoară Zilele Orașului Stațiune Târgu Ocna, fiind așteptată o mare afluiență de turiști. Pe lângă scopul artistic și cultural, manifestarea mai are și un alt scop, acela de folosire a acestor valori ca mijloc de reeducare și recuperare socială a deținuților.

de Marian MOCANU Deținuții din Penitenciarul Vaslui își vor putea expune lucrările de artă realizate în timpul detenției la cea de-a VI-a ediție a Expoziției regionale de obiecte artizanale relizate de deținuți. Expoziția este organizată la Târgu Ocna, județul Bacău, în perioada 14 - 16 august, lucrările urmând a fi expuse în aer liber, pe Aleea meșteșugarilor din stațiune. Este vorba de un proiect care are drept scop invocarea artei și culturii ca mijloc de reeducare a deținuților. În organizarea Penitenciarului Spital Târgu Ocna și a primăriei stațiunii turistice situate în județul Bacău, în perioada 14 - 16 august va…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: