Home » Justitie » La volan, fără permis de conducere!

La volan, fără permis de conducere!

de Marian MOCANU

Doi indivizi au fost prinși în trafic de polițiștii vasluieni conducând autovehicule fără a avea permis de conducere. Unul dintre ei, care gonea pe un drum comunal, mai era și băut bine.

Doi vasluieni au avut chef să se urce la volanul unor vehicule cu toate că nu dețineau permis de conducere. Astfel, marți, 11 august, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 25 de ani din Vaslui, deși nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, s-a urcat la volanul unui autovehicul înmatriculat în străinătate și a plecat la plimbare pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier l-au descoperit pe amatorul de plimbare cu mașina și i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeași seară, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au oprit pentru control un autoturism, care circula pe D.J 242 F, între localitățile Trestiana – Fruntișeni.

Aceștia au constatat că bărbatul aflat la volanul autovehiculului, A. Dan, de 35 ani, din comuna Fruntișeni, mirosea a băutură. A.Dan a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Omul a fost condus la Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, în urma verificărilor efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto s-a stabilit faptul că A. Dan nu deține permis auto pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

de Marian MOCANU Doi indivizi au fost prinși în trafic de polițiștii vasluieni conducând autovehicule fără a avea permis de conducere. Unul dintre ei, care gonea pe un drum comunal, mai era și băut bine. Doi vasluieni au avut chef să se urce la volanul unor vehicule cu toate că nu dețineau permis de conducere. Astfel, marți, 11 august, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 25 de ani din Vaslui, deși nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, s-a urcat la volanul unui autovehicul înmatriculat în străinătate și a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: