Home » Justitie » Polițist acuzat de comportament abuziv!

Polițist acuzat de comportament abuziv!

de Răzvan CĂLIN

Agentul de poliție Florin Maxim de la Poliția Bârlad este acuzat de o femeie din localitate că îi hărțuiește băiatul în vârstă de 15 ani. Femeia susține că polițistul l-ar fi amendat în mod nejustificat pe băiat, ba chiar că ar fi bruscat-o în momentul în care i-a cerut socoteală. De cealaltă parte, polițistul neagă toate acuzațiile și susține că a procedat conform normelor în vigoare.

Unul dintre lucrătorii Poliției Bârlad, agentul șef principal Florin Maxim, este acuzat de abuz în serviciu și comportament abuziv. Totul a pornit de la o reclamație făcută de bârlădeanca Laura Cojocaru, în vârstă de 41 de ani, care susține că polițistul ar avea un ”dinte” împotriva ei și familiei sale, dar mai ales împotriva fiului ei, Alexandru Eduard, de 15 ani.

Totul a culminat cu o întâmplare petrecută joi, 6 august, în curtea Școlii gimnaziale ”Manolache Costache Epureanu” (fosta Școală nr. 9). Trebuie spus că familia Cojocaru locuiește în apropiere de această instituție de învățământ (la fel ca și polițistul incriminat), iar băiatul este elev al acesteia.

cojocaru_laura”Băiatul meu era joi dimineață în curtea Școlii nr. 9 împreună cu alți doi – trei prieteni de ai săi. La un moment dat, a venit domnul agent de poliție că nu are ce căuta în curtea școlii și a chemat un echipaj de poliție, l-a băgat în mașina poliției, l-a dus la unitate și i-a dat o amendă în valoare de 100 de lei. Fără să mă anunțe sau să-mi spună ceva și mie, ca mamă. I-a amendat și pe ceilalți copii care erau cu băiatul meu. A venit băiatul acasă, plângând și mi-a povestit tot ce s-a întâmplat. După-amiază, în aceeași zi, băiatul meu era din nou cu niște prieteni în curtea școlii. Iarăși a trecut prin zonă domnul Maxim, care locuiește tot prin zonă. Numai că de data asta era în civil, nu era în uniformă. L-a apucat de cap pe băiatul meu și i-a spus că ce caută aici iar și că îl va duce din nou la poliție. Între timp, eu am fost anunțată de un vecin că băiatul iar are probleme cu domnul polițist”, ne-a declarat Laura Cojocaru.

Supărată, femeia a încercat să obțină o explicație de la polițist pentru toate cele întâmplate. Acela a fost momentul în care, susține Laura Cojocaru, omul legii ar fi avut o reacție nervoasă și un comportament abuziv: ”Exact așa i-am spus domnului Maxim: «Explicați-mi și mie ce se întâmplă? Ce aveți cu fiul meu?» Numai că, deodată, domnul polițist a devenit recalcitrant. Mi-a zis că băiatul meu dădea cu pietre în poarta școlii. Atunci eu i-am zis băiatului să mergem acasă. În acel moment, domnul Maxim m-a împins foarte tare, căci dacă nu era gardul școlii aș fi căzut jos. Am rămas șocată și am început să țip la el cum își permite să facă așa ceva. Mai ales că eu eram cu fetița cea mică în brațe care are doar trei ani”, ne-a mai povestit Laura Cojocaru.

Femeia susține că lucrurile s-au înrăutățit și mai mult în momentul în care fiica sa cea mare, în vârstă de 22 de ani, a intervenit în încercarea de a aplana cumva situația. Facem precizarea că fiica Laurei Cojocaru este însărcinată. ”Când fata mea a încercat să obțină o explicație de la domnul Maxim, acesta a împins-o și pe ea de era să cadă și ea la pământ”, susține Laura Cojocaru. În cele din urmă, spiritele s-au mai potolit pentru moment, iar patrula de poliție chemată la fața locului de Maxim l-a dus din nou la unitate pe minor, unde de această dată i-a fost aplicat doar un avertisment. Însă, Laura Cojocaru susține că agentul de poliție Maxim ar fi avut aceeași atitudine ostilă față de băiatul ei. Dar nu a putut să afle ce anume stă în spatele aversiunii pe care omul legii ar arăta-o față de ea și familia sa.

Totul a fost legal

De cealaltă parte, subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, ne-a declarat că lucrurile nu stau chiar așa și că polițistul ar fi acționat în conformitate cu procedurile legale în vigoare: ”În ziua respectivă, polițistul a observat în curtea școlii trei copii care aruncau cu pietre într-o poartă pentru a provoca distrugeri. Împotriva celor trei minori a fost luată măsura sancționării contravenționale în conformitate cu Legea nr. 61/1991. În aceeași zi, polițistul, aflat în timpul liber, a fost sesizat de un cetățean cum că minorii au continuat să facă zgomot chiar și după plecarea patrulei de poliție. În momentul în care a mers în curtea școlii a găsit din nou un grup de copii, printre care se afla și unul dintre cei sancționați mai devreme. Minorul respectiv a avut o atitudine necivilizată, fapt pentru care polițistul a solicitat sprijinul polițiștilor aflați în serviciu. La fața locului au ajuns două patrule de siguranță publică. Într-adevăr, acolo a ajuns și mama minorului, dar asupra ei nu au fost exercitate violențe. Femeia a fost doar oprită de polițist deoarece intenționa să se împotrivească ca fiul său să fie dus la sediul poliției”.

Totuși, Laura Cojocaru consideră că ea, împreună cu fiul și fiica ei au fost agresate de polițist, și în consecință nu are de gând să lase lucrurile așa. Femeia a trimis căte o sesizare la IPJ Vaslui, Ministerul de Interne și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, în speranța că aceste instituții îi vor face dreptate.

de Răzvan CĂLIN Agentul de poliție Florin Maxim de la Poliția Bârlad este acuzat de o femeie din localitate că îi hărțuiește băiatul în vârstă de 15 ani. Femeia susține că polițistul l-ar fi amendat în mod nejustificat pe băiat, ba chiar că ar fi bruscat-o în momentul în care i-a cerut socoteală. De cealaltă parte, polițistul neagă toate acuzațiile și susține că a procedat conform normelor în vigoare. Unul dintre lucrătorii Poliției Bârlad, agentul șef principal Florin Maxim, este acuzat de abuz în serviciu și comportament abuziv. Totul a pornit de la o reclamație făcută de bârlădeanca Laura Cojocaru,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

13 comments

  1. De ce nu spune d-na Cojocaru ce educatie i-a dat fiului ei?! De cate ori a fost amendat acest copil pentru furt, de cate ori a trecut pe la Politie din cauza comportamentului neadecvat in scoala si in afara ei? O stiu pe madam. Are convingerea ca este buricul pamantului. Alexandru manifesta o aroganta de neconceput. E bine ca se iau masuri… maine ne vom convnige de ce este in stare, mititelul!

    • Ce comunista esti, nici nu vreau sa-mi imaginez cum ti-ai „educat” tu copiii. La 15 ani cred ca aveau par alb si traversau doar pe zebra. Daca e Maxim ala de patruleaza pe la gura leului si nu nazistu’ ala de la rutiera, e ok omu. O fi avand si pustiu o parte din vina dar pt ca e arogant, nonconformist si nu saluta babele, sa-l omoram cu pietre, sa i se taie capu’… kill… kill… 🙂

    • …iar furtul, e rezultaul neajunsurilor cauzate de un guvern defectuos, care nu exista intr-o tara europeana exceptand Romania. Orice copil are acces la jucarii, dulciuri si o copilarie fara griji. Aceste griji duc la o maturizare prematura de asta copiii au copii si fumeaza. A incerca sa evadezi dintr-o inchisoare e cat se poate de sanatos la fel si a pofti la o ciocolata chiar daca nu ai bani. Generatia ta d-na Maria are creierul spalat cu televizorul, daca guvernul spune ca de maine varsta de pensionare e 80 de ani voi ziceti „yes boss”

    • Corupților ….copilul e de vina? Nu vedeți ca Mafia e in poliție Bejenaru ,Maxim,Dediu etc… Ăla era mare infractor un copil de 15 ani…

      • disqus_GZiS2k9awc

        Tinti-va progeniturile in cotetele voastre,nimeni nu e obligat sa asculte cum urla niste descreierati,ca si voi,dealtfel! Bravo,dl. Maxim!

      • Mama ta trebuia sa te dea la scoala de la Bogesti…ca ai probleme cu capul

  2. pai cum sa faca ma in continuare galagie sau zgomot copii daca i-a dus la politie sa le dea amenda :)))pericol public nu alta ca procesele verbale se scriu doar la sectie…

  3. Domnu Florin Maxim este un politist bun doamna Cojocaru sa aiba grija de educatia copchiilor ei ca sunt vai mama lor scursuri ale societatii.

  4. politistul trebuia sa i fi dat si un picior un cap

  5. Ion de la raion

    Agentul Maxim este un om al legii care-si face doar datoria dar unele familii si-au pierdut copiii din mana iar daca se unesc in gasti devin un pericol social.

  6. Maxim era foarte nervos si chiar a impims-o pe doamna Cojocaru…Nu asa se actioneaza impotriva unei femei cu copilul in brate si cu un copil de 15 ani!!! Daca era un tigan care il injura nu facea nimic..Asa e Politia Romana!!!!

  7. politistu maxim isi depaseste artibutiile de servici face abuz de faptu ca este politist purtatoarea de cuvint ar trebui sa astepte rezultatul cercetarilor sar putea ca maxim sa fi gresit mai ales ca nu e prima oara el are obiceiul sa foloseasca procese verbale de amenda semate in alb de catre martor e normal ce parere are domnu chelaru comandantul politiei birlad

%d blogeri au apreciat: