Home / World / Ungaria va construi GARD DUBLU de-a lungul întregii frontiere cu Serbia

Ungaria va construi GARD DUBLU de-a lungul întregii frontiere cu Serbia

Ungaria va construi gard dublu pe întregul segment al frontierei cu Serbia, din rațiuni de securitate, anunță Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

“Este necesar un gard dublu de-a lungul întregii frontiere cu Serbia, pe distanța de 177 de kilometri”, a declarat Janos Lazar.

“În unele zone ale frontierei există deja gard metalic dublu. Măsura va fi extinsă de-a lungul întregii frontiere, deși au existat doar câteva tentative de tăiere a gardului”, a explicat Lazar.

“Gardul construit la frontiera cu Serbia este o măsură temporară, luată împotriva migrației ilegale și contrabandei, nu împotriva refugiaților politici”, a spus oficialul ungar.

În plus, Guvernul Ungariei a decis construirea centrelor pentru refugiați departe de zonele rezidențiale. “Premierul Viktor Orban a cerut Ministerului de Interne să se consulte permanent cu autoritățile locale, cu localnicii și cu organizațiile civice pe tema centrelor temporare pentru refugiați”, a adăugat Lazar.

Guvernul Ungariei a alocat 22,2 miliarde de forinți (71,8 milioane de euro) pentru construirea unui controversat gard metalic la frontiera cu Serbia, pe o distanță de 175 de kilometri, și pentru centre speciale necesare cazării imigranților. Gardul, criticat de Uniunea Europeană și de Serbia, ar urma să fie finalizat pe 31 august.

În urmă cu câteva zile, imigranți extracomunitari au tăiat gardul metalic construit deja pe un segment al frontierei cu Serbia, 18 clandestini fiind arestați pe teritoriul ungar, în zona Asotthalom.

În cursul anului 2015, în Ungaria au pătruns peste 110.000 de imigranți extracomunitari.

Sursa: mediafax.ro

Ungaria va construi gard dublu pe întregul segment al frontierei cu Serbia, din rațiuni de securitate, anunță Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban. "Este necesar un gard dublu de-a lungul întregii frontiere cu Serbia, pe distanța de 177 de kilometri", a declarat Janos Lazar. "În unele zone ale frontierei există deja gard metalic dublu. Măsura va fi extinsă de-a lungul întregii frontiere, deși au existat doar câteva tentative de tăiere a gardului", a explicat Lazar. "Gardul construit la frontiera cu Serbia este o măsură temporară, luată împotriva migrației ilegale și contrabandei, nu împotriva refugiaților politici", a spus…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cel puțin nouă morți și peste 30 de răniți în urma prăbușirii unui pod care lega două insule în Indonezia

Cel puțin nouă persoane au decedat, iar alte peste ...

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: