Home » Social » Incendiu la fostul cinematograf Independența din Vaslui

Incendiu la fostul cinematograf Independența din Vaslui

de Marian MOCANU

Boschetari din municipiul Vaslui au reușit să dea foc fostului cinematograf Independența, situat aproape de centrul municipiului Vaslui. Doar intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să nu se extindă la întreg cinematograful și la blocul de locuințe situat în apropiere. Celălalt cinematograf din Vaslui, „Modern”, este într-o stare avansată de degradare, tot din cauza boschetarilor și a nefolosirii acestuia de mai bine de 20 de ani.

independentaÎn cursul nopții de 12/13 august, în jurul orei 04.00, prin intermediul unui apel efectuat la 112, la dispeceratul ISU – Ambulanță, un locata, dintr-un bloc situat lângă cinematograf a anunțat că din interiorul clădirii iese mult fum. Inițial, la fața locului s-a deplasat echipajul de stingere de la Punctul de lucru Casa Armatei, ulterior sosind la locul evenimentului alte trei echipaje din cadrul Detașamentului Vaslui. După pătrunderea în interior, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul scenei, izolației fonice confecționate din lemn, precum și la o parte din scaunele aferente sălii de cinema.

Din câte se pare, incendiul a fost cauzat de persoane fără adăpost, care au obiceiul de a sta în interiorul fostului cinematograf.

„Având în vedere cantitățile apreciabile de materiale combustibile existente în interior (scaune tapițate, parchet din lemn, decoruri, draperii, izolația fonică realizată toată din lemn și pe întreaga încăpere), exista riscul extinderii incendiului, cu ușurință și rapiditate, și către alte încăperii. Pentru scăderea intensității incendiului și a riscului de propagare, pompierii au acționat, concomitent cu lichidarea incendiului, pentru evacuarea fumului, concentrat în partea superioară a sălii, prin deschiderea trapelor și realizarea unor goluri de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți, atât în sala de cinema cât și în camera de proiecție”, ne-au declarat reprezentanții ISU Vaslui. Doar intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să nu se extindă la întreg cinematograful și la blocul de locuințe situat deasupra acestuia. În urma producerii incendiului au fost distruse circa 120 scaune tapițate, 100 metri pătrați de parchet, 150 metri pătrați lambriu din lemn și s-au degradat alți 100 mp lambriu din lemn. Noroc de locatarii blocului din apropiere, care au anunțat incendiul. Boschetarii care, posibil, au provocat focul, s-au făcut imediat nevăzuți.

La acest moment, în municipiul Vaslui nu mai este nici un cinematograf funcțional, cele două, Modern și Independența, construite pe vremea comuniștilor, fiind de multă vreme abandonate, fiind raiul boschetarilor și aurolacilor.  Municipiul Vaslui este unul dintree puținele reședințele de județ din țară care nu are nic un cionematograf sau teatru funcțional.

de Marian MOCANU Boschetari din municipiul Vaslui au reușit să dea foc fostului cinematograf Independența, situat aproape de centrul municipiului Vaslui. Doar intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să nu se extindă la întreg cinematograful și la blocul de locuințe situat în apropiere. Celălalt cinematograf din Vaslui, „Modern”, este într-o stare avansată de degradare, tot din cauza boschetarilor și a nefolosirii acestuia de mai bine de 20 de ani. În cursul nopții de 12/13 august, în jurul orei 04.00, prin intermediul unui apel efectuat la 112, la dispeceratul ISU – Ambulanță, un locata, dintr-un bloc situat lângă cinematograf…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: