Home / Social / Oaspeți de peste hotare în comuna Voinești!

Oaspeți de peste hotare în comuna Voinești!

de Răzvan CĂLIN

O delegație de francezi, în frunte cu primarul localității Viriat, Franța, va participa la sărbătorirea a 25 de ani de înfrățire cu comuna Voinești.

Zilele acestea, comuna Voinești îmbracă haine de sărbătoare întrucât va marca împlinirea a nu mai puțin de 25 de ani de la înfrățirea cu localitatea Viriat, din Franța. Deja, în comuna vasluiană a sosit o delegație formată din 11 copii francezi, elevi din ciclul gimnazial (V- VIII), însoțiți de doi adulți. Vineri, va sosi în comuna Voinești un alt grup de francezi, în frunte cu primarul comunei Viriat, Bernard Perret.

”Avem o serie întreagă de activități pe care le-am peregătit pentru oaspeții noștri. Aceștia vor putea asista inclusiv la sărbătoarea satului Avrămești, care se va derula pe 15 august. Viriat este o comună din Franța care are cam același număr de locuitori ca și comuna noastră. Însă, bineînețeles, diferențele sunt mari din mai multe puncte de vedere. Oricum, de-a lungul timpului, înfrățirea cu această localitate din Franța a fost una benefică pentru comunitatea noastră. Francezii ne-au sprijinit material și financiar în implementarea diferitor proiecte utile pentru comunitatea noastră, cum ar fi construirea unui dispensar medical, utilarea unui cabinet stomatologic, achiziționarea unui tractor etc”, ne-a declarat Aurelian Miler, primarul comunei Voinești.

Pentru a gestiona mai bine relația de înfrățire cu această localitate din Franța a fost înființată și Asociația Voinești – Viriat. Elevii francezi prezenți zilele acestea în comună au ajutat la confecționarea unor bănci și mese din lemn destinate micului parc din fața Căminului cultural Voinești.

de Răzvan CĂLIN O delegație de francezi, în frunte cu primarul localității Viriat, Franța, va participa la sărbătorirea a 25 de ani de înfrățire cu comuna Voinești. Zilele acestea, comuna Voinești îmbracă haine de sărbătoare întrucât va marca împlinirea a nu mai puțin de 25 de ani de la înfrățirea cu localitatea Viriat, din Franța. Deja, în comuna vasluiană a sosit o delegație formată din 11 copii francezi, elevi din ciclul gimnazial (V- VIII), însoțiți de doi adulți. Vineri, va sosi în comuna Voinești un alt grup de francezi, în frunte cu primarul comunei Viriat, Bernard Perret. ”Avem o serie…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: