Home » Social » Oaspeți de peste hotare în comuna Voinești!

Oaspeți de peste hotare în comuna Voinești!

de Răzvan CĂLIN

O delegație de francezi, în frunte cu primarul localității Viriat, Franța, va participa la sărbătorirea a 25 de ani de înfrățire cu comuna Voinești.

Zilele acestea, comuna Voinești îmbracă haine de sărbătoare întrucât va marca împlinirea a nu mai puțin de 25 de ani de la înfrățirea cu localitatea Viriat, din Franța. Deja, în comuna vasluiană a sosit o delegație formată din 11 copii francezi, elevi din ciclul gimnazial (V- VIII), însoțiți de doi adulți. Vineri, va sosi în comuna Voinești un alt grup de francezi, în frunte cu primarul comunei Viriat, Bernard Perret.

”Avem o serie întreagă de activități pe care le-am peregătit pentru oaspeții noștri. Aceștia vor putea asista inclusiv la sărbătoarea satului Avrămești, care se va derula pe 15 august. Viriat este o comună din Franța care are cam același număr de locuitori ca și comuna noastră. Însă, bineînețeles, diferențele sunt mari din mai multe puncte de vedere. Oricum, de-a lungul timpului, înfrățirea cu această localitate din Franța a fost una benefică pentru comunitatea noastră. Francezii ne-au sprijinit material și financiar în implementarea diferitor proiecte utile pentru comunitatea noastră, cum ar fi construirea unui dispensar medical, utilarea unui cabinet stomatologic, achiziționarea unui tractor etc”, ne-a declarat Aurelian Miler, primarul comunei Voinești.

Pentru a gestiona mai bine relația de înfrățire cu această localitate din Franța a fost înființată și Asociația Voinești – Viriat. Elevii francezi prezenți zilele acestea în comună au ajutat la confecționarea unor bănci și mese din lemn destinate micului parc din fața Căminului cultural Voinești.

de Răzvan CĂLIN O delegație de francezi, în frunte cu primarul localității Viriat, Franța, va participa la sărbătorirea a 25 de ani de înfrățire cu comuna Voinești. Zilele acestea, comuna Voinești îmbracă haine de sărbătoare întrucât va marca împlinirea a nu mai puțin de 25 de ani de la înfrățirea cu localitatea Viriat, din Franța. Deja, în comuna vasluiană a sosit o delegație formată din 11 copii francezi, elevi din ciclul gimnazial (V- VIII), însoțiți de doi adulți. Vineri, va sosi în comuna Voinești un alt grup de francezi, în frunte cu primarul comunei Viriat, Bernard Perret. ”Avem o serie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: