Home » Social » Vasluiul, încă în top la șomaj

Vasluiul, încă în top la șomaj

de Marian MOCANU

Cu toate că, cel puțin în ultima perioadă, AJOFM Vaslui oferă peste 300 de locuri de muncă vacante șomerilor ori celor care nu mai beneficiază de indemnizația de șomaj, dar sunt în evidențele insituției ca fiind în căutarea unui loc de muncă, rata șomajului la nivelul județului se menține ridicată, între primele cinci din țară.

La nivelul județului Vaslui, rata șomajului la sfârșitul lunii iulie este de 10.67%, una dinte cele mai mari din țară. Cu toate acestea, rata șomajului este mai mică cu 0,16% față de iulie 2014 (când era de 10,83%) și mai mare cu 0,61% față de luna iunie, când se înregistra valoarea de 10.06.

În evidențele AJOFM Vaslui sunt înregistrați la sfârșitul lunii iulie 16.628 șomeri, cu 579 persoane mai puțini față de luna iulie 2014. Față de iunie a acestui an, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă este mai mare cu 962 persoane. Acest lucru este datorat poate și faptului că, în această perioadă, foarte mulți absolvenți de liceu, care nu au ales calea continuării studiilor postliceeale, au optat pentru obținerea ajutorului de șomaj.

Din totalul șomerilor înregistrați la nivelul județului Vaslui, 1.525 primesc la acest moment indemnizații de șomaj, alte 15.103 persoane neindemnizate figurând în evidențele AJOFM Vaslui ca fiind în căutarea unui loc de munc.

În ceea ce privește repartizarea șomerilor în mediul rural sau urban, predomină numărul din cea din prima categorie, respectiv 14.145 persoane de la țară, din care 4.993 femei. În ceea ce privește șomerii înregistrați in mediul urban, aceștia sunt în număr de 2.483, din care aproape jumătate, 1117, sunt femei.

Prin derularea programului de ocupare a forței de muncă, în luna iulie 2015 au fost încadrate 329 persoane, din care 265 persoane prin servicii de mediere și consiliere profesională și 64 persoane au beneficiat de măsurile active finanțate din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

de Marian MOCANU Cu toate că, cel puțin în ultima perioadă, AJOFM Vaslui oferă peste 300 de locuri de muncă vacante șomerilor ori celor care nu mai beneficiază de indemnizația de șomaj, dar sunt în evidențele insituției ca fiind în căutarea unui loc de muncă, rata șomajului la nivelul județului se menține ridicată, între primele cinci din țară. La nivelul județului Vaslui, rata șomajului la sfârșitul lunii iulie este de 10.67%, una dinte cele mai mari din țară. Cu toate acestea, rata șomajului este mai mică cu 0,16% față de iulie 2014 (când era de 10,83%) și mai mare cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: