Home » Invatamant » A-nceput bacul de toamnă!

A-nceput bacul de toamnă!

de Roxana NĂSTASĂ

Ieri s-a dat startul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat. Prima probă pe care elevii au susținut-o a fost cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Astăzi și mâine bacul va continua cu proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar pe 20 și 21 august, elevilor înscriși le vor vor fi evaluate competențele digitale. De pe 24 august încep probele scrise cu Limba și literatura română, apoi, pe 25 august va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă. Pe 26 august va fi proba obligatorie a profilului, pe 28 august, proba la alegere a profilului și specializării, apoi, pe 31 august, se vor afișa rezultatele până la ora 12. În intervalul 12 – 16 se vor putea depune contestațiile. Pe 1 și 2 septembrie, acestea se vor rezolva, lucrările fiind reevaluate de către o altă comisie, iar pe 3 septembrie se vor afișa rezultatele finale.

În Vaslui, la această sesiune s-au înscris 1.463 de candidați. O parte dintre ei sunt care nu au luat bacalaureatul în prima sesiune sau cei din generații anterioare, iar o altă parte sunt corigenții care nu au putut să dea examenul în prima sesiune.
Regulile pentru participarea la examen sunt aceleași cu cele de la sesiunea de vară. Candidații riscă să fie eliminați pentru tentativă de fraudă sau dacă au asupra lor, în sălile de examen, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare, manuale sau alte surse de copiere. Sălile sunt monitorizate video și, unele dintre ele, și audio.
Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de bacalaureat.

de Roxana NĂSTASĂ Ieri s-a dat startul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat. Prima probă pe care elevii au susținut-o a fost cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Astăzi și mâine bacul va continua cu proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar pe 20 și 21 august, elevilor înscriși le vor vor fi evaluate competențele digitale. De pe 24 august încep probele scrise cu Limba și literatura română, apoi, pe 25 august va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă. Pe 26 august va fi proba…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: