Home » Social » Sute de locuri de muncă vacante în străinătate

Sute de locuri de muncă vacante în străinătate

de Roxana NĂSTASĂ

Veste bună pentru vasluienii care vor să muncească în străinătate. Prin intermediul rețelei EURES România, angajatorii din Spațiul Economic European oferă 576 de locuri de muncă vacante în țări precum Germania, Suedia, Slovenia, Spania, Marea Britanie și Republica Cehă.

În Germania sunt disponibile 236 de locuri de muncă: 20 ca și comisionar, 16 ca operator stivuitor, 15 ca factor poștal, 15 ca bucătar/bucătar șef/bucătar specialist, 15 în meseria de ospătar, 15 posturi pentru personal în industria gastronomiei de sistem, 15 șofer tir, 10 agent de securitate, 10 agent de pază, 10 betonist, 10 fierar betonist, 10 tâmplar/dulgher, 10 hamal, nouă ca muncitor metalurg, șapte ca lucrător depozit, șase ca mecanic auto, șase posturi de electrician, cinci de sudor MIG-MAG, cinci ca barman, cinci ca mecanic instalații, trei instalator/montator instalații de gaz și trei operator CNC (laminor și strung). De asemenea, se caută și două persoane care să lucreze ca zugrav – vopsitor, două ca mecanic echipamente (utilaje) prelucrarea maselor plastice și a cauciucului, două sculer, două tehnician sistem de securitate (alarmă și supraveghere), un operator CNC (strungar/frezor), un mecatronist, un asamblor – montator (lucrător în producție), un tehnician electronică – service fibre laser de mare putere, un tehnician electronică, un tehnician electrotehnist, un manager în vânzări și un optician.

Și oferta de locuri de muncă din Marea Britanie este destul de bogată, cei ce vor să opteze pentru această țară având la dispoziție 158 locuri de muncă. Aici sunt disponibile 30 de posturi ca asistent medical de recuperare, anestezist, 35 ca îngrijitor persoane, 15 ca asistent medical terapie intensivă, 12 ca asistent medical pediatrie, 10 ca asistent medical pentru centre de îngrijire particulare, 10 ca șofer camion, 10 ca îngrijitor persoane/infirmier, 10 ca asistent, nouă posturi ca bucătar, opt ca îngrijitor copii/bonă, trei ca asistent social/îngrijitor persoane, un asistent social, un asistent medical generalist, un infirmier, un pictor/vopsitor/polizator/carosier/pregătitor suprafețe pentru lăcuit/montator componente auto, un operator camion și un vinificator- supraveghetor vie.

145 locuri de muncă disponibile mai sunt în Republica Cehă, între care 50 ca lucrător în producție (asamblarea aparatelor de aer condiționat), 50 ca operator, 20 ca muncitor asamblare, 15 în croitorie și 10 ca lucrător în prelucrarea lemnului. Pentru cei care aleg Suedia sunt 35 de locuri de muncă, dintre care 15 ca vospitor auto, 10 ca mecanic auto și 10 ca tinichigiu auto, iar în Slovenia și Spania există doar câte un loc de muncă disponibil, în Slovenia ca șofer de camion și în Spania ca maseur.

„Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, strada Spiru Haret, nr. 5, unde consilierul EURES îi poate îndruma”, ne-a declarat Daniel Olteanu, director executiv AJOFM Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Veste bună pentru vasluienii care vor să muncească în străinătate. Prin intermediul rețelei EURES România, angajatorii din Spațiul Economic European oferă 576 de locuri de muncă vacante în țări precum Germania, Suedia, Slovenia, Spania, Marea Britanie și Republica Cehă. În Germania sunt disponibile 236 de locuri de muncă: 20 ca și comisionar, 16 ca operator stivuitor, 15 ca factor poștal, 15 ca bucătar/bucătar șef/bucătar specialist, 15 în meseria de ospătar, 15 posturi pentru personal în industria gastronomiei de sistem, 15 șofer tir, 10 agent de securitate, 10 agent de pază, 10 betonist, 10 fierar betonist, 10 tâmplar/dulgher,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: