Home » Invatamant » Directorii de școli, evaluați de Inspectorat

Directorii de școli, evaluați de Inspectorat

de Roxana NĂSTASĂ

Activitatea directorilor unităților de învățământ din județul Vaslui este evaluată în aceste zile de inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui. Cei de la conducerea unităților de învățământ din județ au depus la sediul ISJ un dosar cu fișa de autoevaluare și raportul de analiză privind activitatea managerială în anul școlar 2014-2015, urmând a fi evaluați. Vor primi apoi calificative, de care depinde viitorul lor din perspectiva pozițiilor manageriale pe care le vor ocupa. Potrivit reprezentanților ISJ Vaslui, în ultimii ani, nu au fost cazuri ca la această evaluare anuală să fie directori care să obțină calificativ „nesatisfăcător” și să fie schimbați.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a demarat procesul de evaluare a directorilor de școli din județ. Este vorba de evaluarea anuală care se notează cu calificative și de care depinde viitorul celor evaluați. Potrivit reprezentanților ISJ Vaslui, dosarele cu fișa de autoevaluare și raportul de activitate pe anul 2014-2015 sunt verificate de inspectorul de management din cadrul ISJ, iar apoi de cei din Consiliul de Administrație care vor da calificativul final. Astăzi vor fi evaluați în Consiliul de Administrație al ISJ Vaslui directorii din zona Bârladului, mâine cei din Vaslui și Negrești și vineri cei din Huși.
Calificativul maxim pe care îl pot primi este „Foarte bine”. Pentru acordarea acestui calificativ, directorii trebuie să obțină peste 85 de puncte. Cei care vor obține un punctaj mai mic de 70 de puncte vor primi calificativele cele mai slabe, respectiv „satisfăcător” sau „nesatisfăcător”. Calificative nesatisfăcătoare pot primi directorii care au fost sancționați în perioada evaluată, iar cei care au dat dovadă de management defectuos vor fi notați cu calificativul „nesatisfăcător”.
De exemplu, în cazul în care un director de școală nu obține calificativul „foarte bine”, acesta nu se poate înscrie la gradele din învățământ, la funcții de conducere, la obținerea gradațiilor de merit. Calificativele sunt, de asemenea, extrem de importante atunci când au loc restrângeri de activitate în învățământ.

de Roxana NĂSTASĂ Activitatea directorilor unităților de învățământ din județul Vaslui este evaluată în aceste zile de inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui. Cei de la conducerea unităților de învățământ din județ au depus la sediul ISJ un dosar cu fișa de autoevaluare și raportul de analiză privind activitatea managerială în anul școlar 2014-2015, urmând a fi evaluați. Vor primi apoi calificative, de care depinde viitorul lor din perspectiva pozițiilor manageriale pe care le vor ocupa. Potrivit reprezentanților ISJ Vaslui, în ultimii ani, nu au fost cazuri ca la această evaluare anuală să fie directori care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: