Home » Justitie » Polițiștii, pe urmele ”stăpânului” degetului!

Polițiștii, pe urmele ”stăpânului” degetului!

de Răzvan CĂLIN

Cum ipoteza că bucata respectivă de deget ar fi ajuns în punga de carne tocată în timpul procesului de producție nu mai stă în picioare, anchetatorii iau în calcul tot mai serios posibilitatea unui act premeditat. Deja, polițiștii bârlădeni urmează o pistă care ar putea clarifica misterul din jurul acestui caz controversat.

politia_barladDeși încă e departe de a fi elucidat complet, cazul fragmentului de deget uman descoperit într-o pungă cu carne tocată tinde să ia, încet dar sigur, o altă turnură. După ce vreme de aproape două săptămâni s-a marșat pe ideea că la mijloc ar fi vorba despre un incident petrecut în timpul procesului tehnologic de la SC Safir SRL Vaslui (firma care a produs punga de carne tocată în care bârlădenii din familia Epure au susținut că au găsit falanga cu pricina), iată că acum anchetatorii par să se concentreze pe o altă ipoteză.

Primii care au definitivat ancheta au fost cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, care au ajuns la  concluzia că bucata de deget uman nu avea cum să se ”strecoare” pe nici unul din segmentele fluxului tehnologic de la Safir SRL. Mai mult, toți angajații de la Safir SRL au toate degetele tefere și întregi și nici nu s-a înregistrat vreun accident de muncă în ultimul timp la această firmă. Inspectorii ITM au verificat întreg personalul firmei, inclusiv pe foștii angajați și nu au găsit nimic în neregulă. Cu toate acestea, inspectorii sanitar-veterinari mențin în continuare sechestrul pe întreg lotul de carne vizat care a fost retras de pe piață imediat după izbucnirea scandalului. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui va menține această măsură până ce ancheta nu va elucida în întregime toate circumstanțele care au dus la producerea acestui incident.

Se caută proprietarul unui deget!

În consecință, acum mingea este în curtea Poliției Bârlad, cum s-ar spune. Polițiștilor bârlădeni le revine sarcina de a face lumină în acest caz odată pentru totdeauna. Se deget-om-taiat-in-carne-tocata1pare că în momentul de față, polițiștii urmăresc o altă pistă care este mai aproape de un alt scenariu. Mai exact, vorbim de posibilitatea ca fragmentul de deget să aparțină unei alte persoane decât vreunul dintre salariații SC Safir SRL. Iar de aici, scenariul poate fi oricât de fantezist vrem. Deja ”scenarita” e în floare și se vorbește despre posibilitatea ca falanga să provină în urma unui accident casnic, iar altcineva, cu un simț al umorului mai sinistru sau pur și simplu din cine știe ce alte motive, a pus la cale toată această scenetă grotescă cu iz de Edgar Allan Poe.

Totuși, Comisarul – șef Vasile Chelaru, comandantul Poliției Bârlad, a avut o atitudine precaută pe marginea acestui subiect și ne-a  declarat: ”Deocamdată, nu putem face nici un fel de speculație pe marginea acestui subiect. Ancheta este încă în derulare și ne concentrăm pe clarificarea tuturor aspectelor care au dus la producerea acestui incident neplăcut”.

Reamintim că în cursul zilei de vineri, 7 august, o familie de asistați social din Bârlad (familia Epure) a ridicat de la Cantina de ajutor social câteva pungi cu carne tocată de pasăre, produse de SC Safir SRL. Scandalul monstru a izbucnit duminică, 9 august, dimineața, când Ion Epure – capul familiei -a desfăcut pungile și a răsturnat carnea în lighean cu intenția de a face cârnați. Numai că atunci a fost momentul când, susține el, spre groaza sa și a celorlalți membri ai familie, a descoperit că în carnea tocată se afla un deget de om. Mai exact o falangă cu tot cu unghia degetului. Oripilați, oamenii au sesizat totul la poliție, nu înainte însă de a fotografia degetul de om zăcând în ligheanul cu carne tocată. Rămâne de văzut în ce măsură acest scenariu va rămâne în picioare după ce polițiștii bârlădeni vor definitiva ancheta în acest caz.

de Răzvan CĂLIN Cum ipoteza că bucata respectivă de deget ar fi ajuns în punga de carne tocată în timpul procesului de producție nu mai stă în picioare, anchetatorii iau în calcul tot mai serios posibilitatea unui act premeditat. Deja, polițiștii bârlădeni urmează o pistă care ar putea clarifica misterul din jurul acestui caz controversat. Deși încă e departe de a fi elucidat complet, cazul fragmentului de deget uman descoperit într-o pungă cu carne tocată tinde să ia, încet dar sigur, o altă turnură. După ce vreme de aproape două săptămâni s-a marșat pe ideea că la mijloc ar fi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

One comment

  1. Contri Buabilul

    Ia vedeti pe la morga …eu stiu?! Poate, poate!!!

%d blogeri au apreciat: