Home » Justitie » Violatorii, din nou la judecată

Violatorii, din nou la judecată

de Marian MOCANU

Cei șapte tineri din Văleni, condamnați pentru viol, se vor prezenta din nou în fața unei instanțe vasluiene, de această dată la Tribunalul Vaslui. Cei șapte au contestat măsura arestării preventive dispusă de judecătorii Judecătoriei Vaslui imediat după pronunțarea sentinței. Termenul de judecată este astăzi, vineri, 21 august, de la orele 12, iar ședința nu este publică. Este posibil ca tinerii violatori să fie apărați de alți avocați decât cei din prima fază a procesului, unii dintre apărători anunțându-și intenția de a nu-i reprezenta în continuare.

Violatorii din Văleni, Silviu Avădanei, Petrică Bolboceanu, Paul Andrei Burlacu (condamnați la câte șapte ani de închisoare), Ionuț Bogdan Boicu, Alin Dumitru Rotaru, Ioan Surliac (câte cinci ani și patru luni închisoare) și Silviu Burada (opt ani și patru luni închisoare), sunt acum „cazați” la Penitenciarul Vaslui, cel puțin până la primirea, din partea judecătorilor Curții de Apel Iași, a unei hotărâri definitive. Aceasta a fost decizia magistraților Judecătoriei Vaslui, de arestare preventivă a celor șapte tineri condamnați. Judecătorii au încuviințat luni, 17 august, cererea procurorilor care astfel au dorit să-și spele greșeala făcută în luna mai, atunci când nu au contestat eliberarea tinerilor sub control judiciar.

Toți cei șapte condamnați pentru viol și lipsire de libertate au contestat măsura arestării preventive până la pronunțarea unei sentințe definitive. Contestațiile au fost depuse personal de cei mai mult dintre condamnați, dat fiind faptul că, după pronunțarea luni a hotărârii, apărătorii acestora și-au încheiat mandatul, tinerii rămânând în situația de a rămâne practic fără avocați, până la angajarea unora noi. Deja, cel puțin unul dintre foștii apărători ai tinerilor violatori și-a anunțat intenția de a nu se mai implica în acest caz, nu neapărat din cauza mediatizării exagerate a procesului, cât mai ales datorită impactului pe care sentința ce va fi dată la Curtea de Apel Iași o va avea asupra viitorului acestor tineri. „Consider că mi-am făcut foarte bine datoria până acum, dar poate este nevoie de o schimbare de abordare a apărării, în speranța reducerii pedepselor sau chiar, de ce nu, a achitării măcar a unora dintre tineri”, era de părere unul dintre apărătorii violatorilor din Văleni. astăzi, de la ora 10.00, la tribunalul Vaslui se vor judeca contestațiile cu privire la arestarea preventivă formulate de cei șapte tineri din Văleni. în cazul în vare judecătorii vor respinge aceste contestații, cei șapte violatori vor rămâne mai departe cazați la Penitenciarul Vaslui cel puțin până la pronubnțarea sentinței definitive de către Curtea de Apel Iași. Deocamdată, cei șapte condamnați în primă instanță sunt în carantină, neavând contact cu ceilalți deținuți.

de Marian MOCANUCei șapte tineri din Văleni, condamnați pentru viol, se vor prezenta din nou în fața unei instanțe vasluiene, de această dată la Tribunalul Vaslui. Cei șapte au contestat măsura arestării preventive dispusă de judecătorii Judecătoriei Vaslui imediat după pronunțarea sentinței. Termenul de judecată este astăzi, vineri, 21 august, de la orele 12, iar ședința nu este publică. Este posibil ca tinerii violatori să fie apărați de alți avocați decât cei din prima fază a procesului, unii dintre apărători anunțându-și intenția de a nu-i reprezenta în continuare.Violatorii din Văleni, Silviu Avădanei, Petrică Bolboceanu, Paul Andrei Burlacu (condamnați la câte…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: