Home » Monden » ȘI BĂRBAȚII AR TREBUI SĂ FACĂ… TESTE DE SARCINĂ! AFLĂ DE CE

ȘI BĂRBAȚII AR TREBUI SĂ FACĂ… TESTE DE SARCINĂ! AFLĂ DE CE

Când o femeie vrea să afle dacă este însărcinată sau nu, primul lucru pe care îl face este să dea o fugă până la farmacie și să-și cumpere un test de sarcină. Se pare că acesta nu este singurul uz al testului, ci și bărbații ar trebui să-l facă pentru a afla dacă au cancer testicular.

Cum funcționează testele de sarcină

Testele de sarcină cumpărate de la farmacie măsoară nivelul de hormon hCG – gonadotropina corionică – din urină. Prezența hormonului în organismul unei femei înseamnă că aceasta a rămas însărcinată. Pe de altă parte, potrivit specialiștilor, bărbații nu au acest hormon în corp, decât dacă este prezent și cancerul testicular, care îl produce.

Cum ar trebui să se palpeze, acasă

Așa cum și femeile trebuie să își verifice sânii în mod regulat pentru a descoperi eventualii noduli, și bărbații ar trebui să facă un astfel de test, pentru a descoperi umflăturile ce pot semnala prezența cancerului. Așadar, după ce face baie sau duș, el ar trebui să își verifice testiculele astfel: ia câte unul pe rând în ambele mâini și foarte delicat trebuie să simtă toate părțile cu atenție. Dacă descoperă că acestea și-au modificat dimensiunea, forma sau au anumite umflături, ar trebui să meargă la un medic specialist.
Atenție! Este normal ca un testicul să fie mai mare decât celălalt, iar unul să atârne mai jos. În plus, acestea sunt acoperite pe marginea superioară și cea posterioară de epididim, organul unde se produce sperma. Acesta ar putea fi confundat cu o umflătură, mai ales în partea de sus a testiculului, unde se află canalele de legătură. Mulți bărbați îl pot confunda pe acesta cu o umflătură.

Sursa: unica.ro

Când o femeie vrea să afle dacă este însărcinată sau nu, primul lucru pe care îl face este să dea o fugă până la farmacie și să-și cumpere un test de sarcină. Se pare că acesta nu este singurul uz al testului, ci și bărbații ar trebui să-l facă pentru a afla dacă au cancer testicular. Cum funcționează testele de sarcină Testele de sarcină cumpărate de la farmacie măsoară nivelul de hormon hCG – gonadotropina corionică – din urină. Prezența hormonului în organismul unei femei înseamnă că aceasta a rămas însărcinată. Pe de altă parte, potrivit specialiștilor, bărbații nu au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: