Home » Sanatate » Tehnici neortodoxe la unele spitale pentru a realiza valoarea de contract

Tehnici neortodoxe la unele spitale pentru a realiza valoarea de contract

de Roxana NĂSTASĂ

La Casa Județeană de Asigirări de Sănătate (CJAS) Vaslui s-au primit sesizări referitoare la faptul că unii medici apelează la tehnici neortodoxe pentru a realiza valoarea de contract. De exemplu, pe secțiile de cronici sunt internați bolnavi aproximativ 10 zile, timp în care aceștia stau acasă și sunt sunați numai să meargă să-și ia biletul de externare. Astfel, serviciile medicale sunt decontate de CJAS, deși pacientul nu a beneficiat cu adevărat de ele.

„Deși există o continuă luptă pentru a drămui eficient fondurile alocate spitalelor, se pare totuși că banii nu sunt atât de puțini, ci doar prost cheltuiți. Există sesizari cu documente anexate care arată că, de exemplu, pe secțiile de cronici există internări pe parcursul unei perioade, de obicei cea optimă de aici este cam de 10 zile,  perioadă în care pacientul figurează că este internat, dar el stă pur și simplu acasă. Este sunat apoi de la spital după ce au trecut zilele de internare, i se dă foaia de ieșire din spital, poate că se prescrie o rețetă și ce să  vezi?  Cât este decontul?  Aproape 2.500 lei, bani care se raportează către Casa de Asigurări de Sănătate și apoi se și plătesc, ceea ce nu este corect. Avem în studiu un astfel de caz și vom demara o amplă acțiune de control pornind de la cazul cu pricina, asupra veridicității internărilor precum și a perioadei în care pacientul beneficiază cu adevărat de serviciile medicale”, a declarat Simona Polak, președinte al CJAS Vaslui.

Aceasta a mai precizat că ar fi recomandat ca medicii să fie, mai bine, interesați și să crească adresabilitatea la spitale, decât să apeleze la tot felul de tehnici incorecte.

„Nu trebuie ca din dorința de a raporta servicii pentru a fi decontate de către CAS  la valoarea de contract să fie făcute tot felul de artificii. Corect ar fi mai degrabă să existe atât interes din partea medicului încât adresabilitatea să crească iar pacienții să nu migreze în alte județe adresându-se altor spitale. Un medic cu adevărat interesat și care-și iubește meseria are mulți pacienti, nu este nevoie să apeleze la tehnici neortodoxe pentru a realiza valoarea de contract”, a mai adăugat Simona Polak

de Roxana NĂSTASĂ La Casa Județeană de Asigirări de Sănătate (CJAS) Vaslui s-au primit sesizări referitoare la faptul că unii medici apelează la tehnici neortodoxe pentru a realiza valoarea de contract. De exemplu, pe secțiile de cronici sunt internați bolnavi aproximativ 10 zile, timp în care aceștia stau acasă și sunt sunați numai să meargă să-și ia biletul de externare. Astfel, serviciile medicale sunt decontate de CJAS, deși pacientul nu a beneficiat cu adevărat de ele. „Deși există o continuă luptă pentru a drămui eficient fondurile alocate spitalelor, se pare totuși că banii nu sunt atât de puțini, ci doar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile