Home » Invatamant » Elevii de la „Iorgu Radu” încă nu pot reveni „acasă”

Elevii de la „Iorgu Radu” încă nu pot reveni „acasă”

de Răzvan CĂLIN

Abia după 15 noiembrie vor fi finalizate lucrările de reabilitare a Școlii gimnaziale  „Iorgu Radu” din Bârlad.

Deși mai e mai puțin de o lună până la începerea noul an de învățămînt 2015 – 2016, cadrele didactice și elevii Școlii gimnaziale „Iorgu Radu” din Bârlad nu pot spera că vor reveni acasă la data de 15 septembrie. După cum se știe, în vara anului trecut au demarat lucrările de reconsolidare a clădirii școlii și constructorul a dat asigurări că în noul an școlar cursurile vor putea fi reluate în vechiul local.

„Însă, în nici un caz nu vom putea relua activitatea la 15 septembrie, când începe noul an de învățământ. Termenul de predare a lucrării prevăzut în contractul de execuție este fixat pentru 15 noiembrie 2015. Până atunci, sub niic o formă nu vom putea reveni acasă. Mai sunt destule de făcut și mă refer aici în special la finisajele interioare. Spre exemplu, mai este mult de lucru la instalația termică, începând de la calorifere și terminând cu întregul sistem de țevi”, ne-a declarat Marcel Proca, directorul Școlii gimnaziale „Iorgu Radu”.

În valoarea de peste 11 milioane de lei, proiectul prevede consolidarea și modernizarea celor trei corpuri de clădire ale școlii (A, B și C), dar și construirea altor două: unul care va adăposti centrala termică a școlii, iar cealaltă anexă va găzdui un grup sanitar modern. De asemenea, școala va fi dotată cu mobilier specific. În momentul de față, cei 617 elevi (repartizați în 23 de clase) susțin cursurile în două locații: clădirea fostei Școli generale nr. 4 (20 de clase) și la Școala gimnaziala „Principesa Elena Bibescu” (trei clase).

de Răzvan CĂLIN Abia după 15 noiembrie vor fi finalizate lucrările de reabilitare a Școlii gimnaziale  „Iorgu Radu” din Bârlad. Deși mai e mai puțin de o lună până la începerea noul an de învățămînt 2015 - 2016, cadrele didactice și elevii Școlii gimnaziale „Iorgu Radu” din Bârlad nu pot spera că vor reveni acasă la data de 15 septembrie. După cum se știe, în vara anului trecut au demarat lucrările de reconsolidare a clădirii școlii și constructorul a dat asigurări că în noul an școlar cursurile vor putea fi reluate în vechiul local. „Însă, în nici un caz nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: