Home » National » Igor Dodon face apel la manifestații împotriva susținătorilor unirii Republicii Moldova cu România

Igor Dodon face apel la manifestații împotriva susținătorilor unirii Republicii Moldova cu România

Opoziția socialistă din Republica Moldova a lansat un apel la organizarea de manifestații, joi, cu ocazia Zilei Independenței, exprimând opoziție față de susținătorii unificării cu România și cerând convocarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Le cerem cetățenilor Republicii Moldova să iasă pe străzi, joi, pentru a protesta față de oligarhii care au acaparat puterea și față de susținătorii unirii cu România„, a declarat Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor, citat de site-ul agenției TASS.

„Vom organiza o manifestație la Chișinău, apoi vom extinde protestele în toată țara. Până la sfârșitul lunii septembrie, vom reveni la Chișinău pentru a înlătura actualul Guvern”, a spus Dodon.

În opinia liderului de extremă-stânga, singura soluție pentru depășirea actualei crize sistemice din Republica Moldova este organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

De altfel, Dodon propune modificarea Constituției în sensul alegerii președintelui Republicii Moldova prin sufragiu universal. „Socialiștii cred că președintele trebuie ales prin vot popular, nu în Parlament, pentru a ne asigura că este liderul națiunii, nu un bufon plătit de oligarhii care au acaparat puterea în Parlament, la Guvern și care au adus țara în colaps economic”, a spus Dodon.

Cu actualul Guvern liberal proeuropean, economia Republicii Moldova se deteriorează într-un ritm rapid„, a apreciat Dodon.

Guvernul condus de premierul Valeriu Streleț – susținut de Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal din Republica Moldova – a fost învestit pe 30 iulie.

Premierul Victor Ponta se va afla joi la Chișinău, unde se va întâlni cu omologul său moldovean, Valeriu Streleț, cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și cu șeful Parlamentului moldovean, Andrian Candu.

Sursa; mediafax.ro

Opoziția socialistă din Republica Moldova a lansat un apel la organizarea de manifestații, joi, cu ocazia Zilei Independenței, exprimând opoziție față de susținătorii unificării cu România și cerând convocarea alegerilor parlamentare anticipate.  "Le cerem cetățenilor Republicii Moldova să iasă pe străzi, joi, pentru a protesta față de oligarhii care au acaparat puterea și față de susținătorii unirii cu România", a declarat Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor, citat de site-ul agenției TASS. "Vom organiza o manifestație la Chișinău, apoi vom extinde protestele în toată țara. Până la sfârșitul lunii septembrie, vom reveni la Chișinău pentru a înlătura actualul Guvern", a spus…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: