Home » World » Comandant Forțe NATO: Trupele armate al NATO sunt ca un cuțit și vom ascuți tăișul acelui cuțit

Comandant Forțe NATO: Trupele armate al NATO sunt ca un cuțit și vom ascuți tăișul acelui cuțit

Comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, Stephen J. Townsend, a declarat, miercuri, în județul Galați, că forțele armate ale NATO sunt ”ca un cuțit” al cărui tăiș va fi ascuțit, susținând că România s-a dovedit a fi întotodeauna ”un partener puternic” în relația cu NATO și SUA. 

„Sunt două scopuri ale acestui exercițiu. Primul scop este de a ne îmbunătăți pregătirea, de a ne ascuți cuțitele. Forțele armate al NATO sunt ca un cuțit și vom ascuți tăișul acelui cuțit. Al doilea obiectiv este de a demnostra capabilitățile pe care le avem, vom demonstra capabilitățile din două puncte de vedere, din punct de vedere al NATO, al aliaților și prietenilor noștri din Europa, și, de asemenea, ne vom demonstra capabilitățile pentru potențialii noștri adversari, indiferent cine sunt ei”, a spus generalul-locotenent Stephen J. Townsend, care a participat, în Poligonul Smârdan din județul Galați, la exercițiul militar multinațional Swift Response 15.

El a mai afirmat că România s-a dovedit a fi întotdeauna ”un partener de încredere” al NATO.

„România s-a dovedit întodeauna capabilă de a participa la exercițiile făcute de NATO și s-a dovedit a fi un partener de încredere și am luptat alături de soldații români în războiul din Afganistan începând din 2001. Întodeauna România s-a dovedit a fi un partener puternic în relația cu NATO și SUA”, a mai spus generalul american.

Generalul-locotenent Stephen J. Townsend, comandantul grupării operative întrunite și comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, s-a numărat printre cei 230 de militari din Italia, Spania și din Forțele Terestre ale SUA care au executat în Poligonul Smârdan, în cadrul exercițiului militar mutinațional Swift Response 15, un asalt aeropurtat.

Despre saltul cu parașuta în Poligonul Smârdan, generalul american a spus că parașutarea a fost foarte ușoară, dar că cineva a lasat bucăți de sârmă ghimpată pe câmp și din această cauză s-a înțepat la mână.

„Este un foarte bun câmp de luptă”, a mai spus zâmbind generalul.

Aproape simultan cu asaltul aeropurtat din Poligonul Smârdan, militari ai trupelor NATO s-au parașutat și în poligoanele Hohenfels din Germania și Novo Selo din Bulgaria, unde se vor desfășura și antrenamente ulterioare.

Sursa: mediafax.ro

Comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, Stephen J. Townsend, a declarat, miercuri, în județul Galați, că forțele armate ale NATO sunt ”ca un cuțit” al cărui tăiș va fi ascuțit, susținând că România s-a dovedit a fi întotodeauna ”un partener puternic” în relația cu NATO și SUA.  "Sunt două scopuri ale acestui exercițiu. Primul scop este de a ne îmbunătăți pregătirea, de a ne ascuți cuțitele. Forțele armate al NATO sunt ca un cuțit și vom ascuți tăișul acelui cuțit. Al doilea obiectiv este de a demnostra capabilitățile pe care le avem, vom demonstra capabilitățile din două puncte de vedere,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile