Home » National » Descoperire teribilă pe un traseu turistic din Slănic Moldova. Ce au găsit jandarmii care căutau planorul dispărut

Descoperire teribilă pe un traseu turistic din Slănic Moldova. Ce au găsit jandarmii care căutau planorul dispărut

Un număr de 50 de mine antipersonal, unele în stare de funcționare, au fost descoperite în zona stațiunii băcăuane Slănic Moldova, în apropierea unui traseu turistic de pe Vârful Pufu, în timp ce jandarmii montani desfășurau acțiuni de căutare a planorului dispărut la începutul acestei luni. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, jandarmii montani, care desfășurau acțiuni de căutare a planorului dispărut la începutul acestei luni, după ce a decolat din județul Brașov, au descoperit, duminică, o mină antipersoanel lângă un copac, în apropiere de traseul turistic de pe Vârful Pufu.

Ulterior, au fost anunțate autoritățile, care au trimis în zonă echipe de pirotehniști pentru a asana zona.

n ultimele două zile, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău au găsit, în total, 50 de mine antipersonal, 40 de cartușe de calibru 7,92 mm și un corp de proiectil explozibil de calibru 75 mm.

”Un număr de 13 mine antipersonal erau complete, cu încărcătură și focos, fiind astfel în stare de funcționare. Pirotehniștii susțin că respectivele elemente de muniție provin din timpul conflictelor militare din zonă desfășurate în prima jumătate a secolului trecut”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Elementele de muniție au fost ridicate de către pirotehniști și transportate într-un depozit al ISU Bacău, urmând a fi distruse controlat într-un poligon special amenajat pentru astfel de operațiuni.

Sursa: gandul.info

Un număr de 50 de mine antipersonal, unele în stare de funcționare, au fost descoperite în zona stațiunii băcăuane Slănic Moldova, în apropierea unui traseu turistic de pe Vârful Pufu, în timp ce jandarmii montani desfășurau acțiuni de căutare a planorului dispărut la începutul acestei luni.  Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, jandarmii montani, care desfășurau acțiuni de căutare a planorului dispărut la începutul acestei luni, după ce a decolat din județul Brașov, au descoperit, duminică, o mină antipersoanel lângă un copac, în apropiere de traseul turistic de pe Vârful Pufu. Ulterior, au fost anunțate autoritățile, care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: