Home » Administratie » Primarul de Todirești, găsit incompatibil de ANI

Primarul de Todirești, găsit incompatibil de ANI

de Alex SAVA

Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), după ce, în ultimii trei ani, concomitent cu calitatea de edil, a fost și factor de decizie în cadrul unui PFA care îi poartă numele.

De asemenea, în perioada 18 iunie 2012 – 20 iunie 2014, a fost și administrator al SC MASIMPET SRL, timp în care și-a exercitat și calitatea de primar.

„Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit căruia ‘Funcția de primar (…) este incompatibilă cu (…) funcția de administrator la societățile comerciale’, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit căruia ‘Funcția de primar (…) este incompatibilă cu (…) calitatea de comerciant persoană fizică’, și dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/ 2003, potrivit căruia ‘Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. SIMIUC PETRICĂ a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată într-un comunicat de presă remis de ANI.

de Alex SAVA Petrică Simiuc, primarul comunei Todirești, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), după ce, în ultimii trei ani, concomitent cu calitatea de edil, a fost și factor de decizie în cadrul unui PFA care îi poartă numele. De asemenea, în perioada 18 iunie 2012 - 20 iunie 2014, a fost și administrator al SC MASIMPET SRL, timp în care și-a exercitat și calitatea de primar. „Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit căruia 'Funcția de primar (...) este incompatibilă cu (...) funcția de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile