Home » Social » Sărbătoare la Bogdănești

Sărbătoare la Bogdănești

de Mihaela NICULESCU

Ieri, la Bogdănești, au fost sărbătorite cinci cupluri din comună, membre ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Bârlad, care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsnicie. Mirii au primit câte o diplomă, flori și un ajutor nerambursabil de 50 de lei.

serbare-bogdanesti1Tedeumul ocazionat de nunta de aur a fost oficiat de preoți din comună începând cu ora 13. După o jumătate de oră, în prezența primarului Ion Dorobanțu, a avut loc felicitarea cuplurilor longevive.

Evenimentul a avut loc cu prilejul sărbătorii comunei Bogdănești, prilej cu care a fost organizat și festivalul sătesc „La stejarul lui Ștefan cel Mare și Sfânt”. Sărbătoarea a adus în fața sătenilor nume cunoscute ale muzicii populare din zonă, precum Gabriela Manole Diaconescu și George Forcos Palade. Participanții s-au putut bucura și de grupul „Muguri de stejar”, din serbare-bogdanestiBogdănești, dar și de muzica formației „El Paso” din Bârlad. Nu au lipsit nici competițiile sportive la fotbal și cros, cei mai buni fiind premiați într-un cadru festiv.

Festivalul „La stejarul lui Ștefan cel Mare și Sfânt” a devenit deja tradiție, ajungând la a XVI-a ediție.

În comuna Bogdănești, la Corlătești, există un stejar bătrân despre care legenda spune că ar fi fost sădit de Ștefan cel Mare. Copacul a devenit simbolul comunei Bogdănești, și, anual, în semn de respect pentru istoria locului se desfășoară în luna august un festivalul „La stejarul lui Ștefan cel Mare și Sfânt”. În organizarea acestuia s-au implicat Primăria Bogdănești, Căminul Cultural și Biblioteca din comună, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui, cât și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

de Mihaela NICULESCU Ieri, la Bogdănești, au fost sărbătorite cinci cupluri din comună, membre ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Bârlad, care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsnicie. Mirii au primit câte o diplomă, flori și un ajutor nerambursabil de 50 de lei. Tedeumul ocazionat de nunta de aur a fost oficiat de preoți din comună începând cu ora 13. După o jumătate de oră, în prezența primarului Ion Dorobanțu, a avut loc felicitarea cuplurilor longevive. Evenimentul a avut loc cu prilejul sărbătorii comunei Bogdănești, prilej cu care a fost organizat și festivalul sătesc…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: