Home » National » Blaga: Vom depune moțiune de cenzură la momentul potrivit. Mi-aș dori un guvern minoritar

Blaga: Vom depune moțiune de cenzură la momentul potrivit. Mi-aș dori un guvern minoritar

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, la postul public de televiziune, că liberalii vor depune o moțiune de cenzură „la momentul potrivit”, adăugând că, personal, și-ar dori un guvern minoritar, dar nu exclude colaborarea cu UNPR, având experiența „colaborării” cu Gabriel Oprea. 

„La momentul potrivit vom depune moțiune de cenzură. În octombrie vom veni cu echipele pentru ministere, până la sfârșitul sesiunii vom depune moțiune de cenzură”, a declarat Vasile Blaga la TVR.

În acest context, copreședintele PNL a arătat că își dorește un Guvern minoritar, dar nu exclude formarea unui guvern cu ajutorul UNPR, precizând că „a fost întotdeauna un partid cinstit”.

„Mi-aș dori un guvern minoritar dacă nu vor fi alegeri anticipate, deși noi ne-am dori alegeri anticipate. Am din marele Partid Național Liberal o experiență mai mare decât mulți din vechiul PNL al colaborării cu domnul Oprea și cu UNPR. Să nu uităm că UNPR a susținut guvernele Boc și Ungureanu, au fost corecți, au fost cinstiți, nu a căzut guvernul Boc și guvernul Ungureanu din cauza lor”, a precizat copreședintele PNL.

Întrebat dacă își dorește conducerea vreunui minister, Blaga a spus că „în acest moment” nu își dorește acest lucru.

„Nu am discutat despre funcții de ministru, nici despre Vasile Blaga, nici despre doamna Gorghiu, nici despre altcineva. Noi ne dorim o echipă de oameni foarte competenți, iar eu trebuie să dau exemplu că există loc și pentru alții. Oricând aș putea prelua un anumit minister pentru că le știu foarte bine”, a arătat Blaga.

Pe de altă parte, solicitat de către moderatorul emisiunii să spună dacă se va ajunge la demisia premierului, Blaga a răspuns afirmativ.

„Eu cred ca da. Eu nu-l mai văd premier, vedeți și astăzi (luni n.r.) domnul Dragnea a chemat miniștrii la ordine ca să le spună cum să comunice, ce să facă, Ponta e de decor acolo, dar văd că stă agățat în continuare de fotoliul de prim-ministru, deși orice om în situația lui și-ar fi dat de mult demisia”, a precizat Vlasile Blaga.

Aursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: