Home » Justitie » Contrabandă de țigări, dejucată la Albița

Contrabandă de țigări, dejucată la Albița

de Marian MOCANU

Polițiștii de forntieră vasluieni au descoperit circa 24.000 de țigarete de contrabandă ascunse în două autoturisme. Țigările, în valoare de peste 5.200 lei, au fost confiscate, iar contrabandiștii amendați cu 16.000 lei.

O încercare de contrabandă de țigări a fost dejucată de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontieră Albița. În două zile succesive, doi șoferi au încercat să introducă în românia nu mai puțin de 1.200 pachete de țigări, ascunse în rezervoarele unor autoturisme cu care aceștia voiau să tranziteze frontiera de stat. Primul s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, la ora 4, în ziua de 18 august, cetățeanul român Pavel A., în vârstă de 28 de ani.

În seara următoare, la ora 1, a fost urmat de un moldovean în vârstă de 27 de ani, aflat la volanul unui alt autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra celor două mijloace de transport și persoanelor, ocazie cu care, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunse și nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 23.820 de țigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse în rezervoarele ambelor autoturisme. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării țigaretelor în valoare totală de 5.288 lei și sancționarea contravențională a celor doi cu amenzi în valoare totală de 16.000 lei”, a declarat inspector principal de poliție, Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF VAslui.

de Marian MOCANU Polițiștii de forntieră vasluieni au descoperit circa 24.000 de țigarete de contrabandă ascunse în două autoturisme. Țigările, în valoare de peste 5.200 lei, au fost confiscate, iar contrabandiștii amendați cu 16.000 lei. O încercare de contrabandă de țigări a fost dejucată de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontieră Albița. În două zile succesive, doi șoferi au încercat să introducă în românia nu mai puțin de 1.200 pachete de țigări, ascunse în rezervoarele unor autoturisme cu care aceștia voiau să tranziteze frontiera de stat. Primul s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: