Home » Sanatate » Liber la înscrieri pentru postul de manager al Spitalului „Beldiman”

Liber la înscrieri pentru postul de manager al Spitalului „Beldiman”

de Mihaela NICULESCU

În perioada 1-7 octombrie 2015, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad va organiza concurs pentru ocuparea funcției de manager. Conform contractului, interimatul asigurat de Angela Chirilă expiră pe 16 octombrie.

Peste o lună, orice persoană care îndeplinește condițiile și dorește să ocupe funcția de manager al spitalului bârlădean se poate înscrie la concurs. Candidații trebuie să îndeplinească toate condițiile impuse de Ordinul Ministrului Sănătății, dar și de autoritatea locală, în administrarea căreia se află spitalul.

Condițiile de bază ce trebuie întrunite de candidați sunt prevăzute în Legea 95/2006, modificată în 2014. Printre acestea, figurează obligativitatea ca persoanele care se înscriu la acest concurs să fi absolvit o instituție de învățământ superior medical, economico-financiar sau juridic, să fie absolvenți ai unor cursuri de perfecționare în management sanitar, să nu aibă vârsta de pensionare, să fie apte din punct de vedere medical și să nu fie urmărite sau condamnate penal.

Conform legii, și primăria, în cazul de față, poate impune o serie de condiții de participare la concurs. Primăria Bârlad a trecut o singură condiție în plus față de cele menționate în Ordinul Ministrului Sănătății, și anume aceea ca cei care doresc să candideze pentru ocuparea postului să aibă cel puțin cinci ani vechime în funcții de conducere în instituții publice sau asimilate acestora. O condiție pertinentă, dar care lasă loc de speculații.

Până la această oră, nu s-a interesat de tematica viitorului concurs decât un singur candidat – economistul Vasile Ciochină, care are, de altfel, cele mai mari șanse la ocuparea fotoliului de manager al Spitalului „Elena Beldiman”.

de Mihaela NICULESCU În perioada 1-7 octombrie 2015, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad va organiza concurs pentru ocuparea funcției de manager. Conform contractului, interimatul asigurat de Angela Chirilă expiră pe 16 octombrie. Peste o lună, orice persoană care îndeplinește condițiile și dorește să ocupe funcția de manager al spitalului bârlădean se poate înscrie la concurs. Candidații trebuie să îndeplinească toate condițiile impuse de Ordinul Ministrului Sănătății, dar și de autoritatea locală, în administrarea căreia se află spitalul. Condițiile de bază ce trebuie întrunite de candidați sunt prevăzute în Legea 95/2006, modificată în 2014. Printre acestea, figurează obligativitatea ca…

Review Overview

User Rating: 3.83 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

6 comments

  1. pai dar un doctor de familie nu are voie sa ocupe scaunul de manager? nu trebuie un inginer de la piata !

  2. :)) recomand sa puneti asistente de la feg university :))

  3. va fi ocupat de catre domna Chirila

  4. postul de manager al spitalui trebuie ocupat de medici sau farmacisti !! si nu de ingineri, astronomi si agricultori ! de astsa merge sistemul de sanatate bine, din caua politicului si a oamneilor care nu au ce cauta pe scaunele repective! ii prevad un viitor foarte scurt !

    • Și până acum cine a condus și conduce spitalul la Bârlad ?
      Ați auzit de un escroc pe nume … ? (Ghici ciupercă ce-i!) O fi el agricultor, după domiciliu, dar își zice doctor.

    • N-are nici o legatura specificul unitatii cu managerul. La partea de management, doctorii nu sunt tocmai cele mai recomandate persoane…
      Bine, ca nici cu persoane cu un caracter „care lasa mult de dorit” (candidatul principal) nu o sa se faca treaba la spitalul barladean.