Home » Justitie » Tatăl incestuos a ajuns după gratii!

Tatăl incestuos a ajuns după gratii!

de Răzvan CĂLIN

Claudiu Nistor, tânărul acuzat de propria sa fiică că a violat-o, a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Magistrații vasluieni au luat deja o primă măsură împotriva individului din comuna Iana – Claudiu Nistor, în vârstă de 31 de ani- care a fost acuzat chiar de fiica sa că a violat-o în repetate rânduri: a fost emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Infracțiunea de care este acuzat este cea de viol și riscă să rămână după gratii vreme de maxim 18 ani.

Cazul a ajuns în atenția autorităților sâmbătă dimineață, când fiica în vârstă de 13 ani a lui Nistor a sunat disperată la 112 și a reclamat că tatăl ei a violat-o în repetate rânduri. Fata locuiește doar cu tatăl său întrucât mama ei este plecată la muncă în Italia.

Imediat, pe fir au intrat atât polițiștii, cât și cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, care au aflat din gura copilei ce calvar trăiește de câteva luni bune. Se pare că în primăvara acestui an individul ar fi încercat pentru prima oară să întrețină relații sexuale cu propria sa fiică. Încă de atunci, fata ar fi spus totul mamei sale, însă, culmea, totul a fost trecut sub tăcere pentru simplul motiv că femeia nu i-a dat crezare fetei. La vremea respectivă, fata a fost supusă unui control ginecologic și a reieșit că este virgină, fapt ce ar fi convins-o pe mama copilei să nu-i dea crezare.

Numai că, ulterior, lucrurile au degenerat și tatăl fetei a continuat să-i facă avansuri și s-o preseze până când a trecut efectiv la fapte. Și mai trist este că de multe ori actele sexuale s-au consumat sub privirile unei alte fete, în vârstă de numai 9 ani, care este sora mai mică a mamei victimei. Altfel spus, este mătușa victimei. Fetița de 9 ani le-a povestit anchetatorilor ce a văzut și a recunoscut că nu a spus nimic de teamă să nu aibă și ea aceeași soartă. În cele din urmă, totul a ieșit la iveală din cauză că victima și-a luat inima în dinți și a alertat autoritățile.

„Amândouă fetele au fost securizate încă de sâmbătă seara și aduse într-un centru de specialitate din Bârlad. Mă refer atât la victima directă a abuzului sexual – fata de 13 ani – cât și victima indirectă, fetița de 9 ani care a asistat la aceste scene. În momentul de față se lucrează la acest caz, iar ambele fete au fost incluse deja într-un program de consiliere și terapie de specialitate”, ne-a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Între timp, atât mama fetiței violate a fost anunțată de autorități și urmează să sosească în țară în cel mia scurt timp posibil. La fel stau lucrurile și în cazul bunicii victimei, care este de asemenea plecată în Italia la muncă și care a anunțat că va reveni rapid în țară.

Acest nou caz cutremurător de violență sexuală a ajuns și în atenția Avocatului Poporului. Conform unui comunicat de presă, instituția s-a sesizat din oficiu și a declanșat o anchetă proprie în acest caz: ”Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a dispus efectuarea unei anchete în legătură cu informațiile apărute în presă, conform cărora un bărbat de 31 de ani din județul Vaslui ar fi întreținut relații sexuale în mod repetat cu fiica sa vitregă, în vârstă de 13 ani, uneori și în prezența unei fetițe de 9 ani. Potrivit relatărilor din mass-media, polițiștii l-au ridicat pe vasluian și au declanșat o anchetă în acest caz. Conform acelorași surse, bărbatul a fost prezentat magistraților judecătoriei Bârlad, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său, pentru viol”. Totodată, în vederea identificării unor posibile încălcări de drepturi și libertăți cetățenești, Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Iași al instituției, a dispus efectuarea unei anchete, urmând ca rezultatele să fie făcute publice la finalizarea cercetărilor.

de Răzvan CĂLIN Claudiu Nistor, tânărul acuzat de propria sa fiică că a violat-o, a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistrații vasluieni au luat deja o primă măsură împotriva individului din comuna Iana - Claudiu Nistor, în vârstă de 31 de ani- care a fost acuzat chiar de fiica sa că a violat-o în repetate rânduri: a fost emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Infracțiunea de care este acuzat este cea de viol și riscă să rămână după gratii vreme de maxim 18 ani. Cazul a ajuns în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: