Home » Social » Festivalul toamnei vine la Bârlad pe ritmuri grecești

Festivalul toamnei vine la Bârlad pe ritmuri grecești

de Simona MIHĂILĂ

În afară de o seară grecească, organizatorii promit și surprize folclorice românești rezervate pentru ultima zi a celui mai așteptat eveniment de toamnă.

Cea de a XII-a ediție a Festivalului toamnei la Bârlad se va desfășura pe parcursul a trei zile, între 2 și 4 octombrie, și se anunță a fi una diferită. Nota de inedit o va da așa-numita „seară grecească”, care va avea loc pe 3 octombrie.
„Sugestia a venit din partea domnului deputat Dragoș Gabriel Zisopol, președintele Uniunii Elene din România, care a fost prezent la Bârlad, în august, cu ocazia serbărilor Festivalului Internațional «Hora din străbuni». Spectacolele oferite de formațiile grecești ce au evoluat pe scena de la Bârlad au fost foarte gustate de bârlădeni și ne-am gândit să repetăm experiența și la «Festivalul toamnei»”, a declarat, pentru Est News, Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad (instituția organizatoare).
Prima seară va fi rezervată artiștilor bârlădeni, iar despre ultima zi a Festivalului toamnei, organizatorii nu vor să dezvăluie deocamdată decât că va fi plină de surprize.
Festivalul toamnei se va desfășura, ca de fiecare dată, în perimetrul Pieței „Sfântul Ilie”. Sunt așteptați să-și expună produsele meșteri populari din țară, producători de mărfuri agro-alimentare, însă de departe, cele mai așteptate sunt producțiile de vin nou și de pastramă. Aceasta din urmă va fi vedeta grătarelor ce se vor încinge în cele trei zile de sărbătoare, iar alături de ea vor fumega, ca de obicei, mititeii și frigăruile.

de Simona MIHĂILĂ În afară de o seară grecească, organizatorii promit și surprize folclorice românești rezervate pentru ultima zi a celui mai așteptat eveniment de toamnă. Cea de a XII-a ediție a Festivalului toamnei la Bârlad se va desfășura pe parcursul a trei zile, între 2 și 4 octombrie, și se anunță a fi una diferită. Nota de inedit o va da așa-numita "seară grecească", care va avea loc pe 3 octombrie. "Sugestia a venit din partea domnului deputat Dragoș Gabriel Zisopol, președintele Uniunii Elene din România, care a fost prezent la Bârlad, în august, cu ocazia serbărilor Festivalului Internațional…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: