Home / Technology / Kaspersky: Trebuie să ne pregătim pentru un atac cibernetic catastrofic

Kaspersky: Trebuie să ne pregătim pentru un atac cibernetic catastrofic

de Dan Dobrovolschi

Eugene Kaspersky, patronul companiei de securitate informatică rusești Kaspersky Lab, avertizează că lumea ar putea fi ținta unui posibil atac terorist cibernetic cu consecințe catastrofice, așa că trebuie să se pregătească să facă față unui asemenea scenariu, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

”Poate fi vorba despre atacuri asupra matricei Sistemului Interconectat al unei țări, care să paralizeze sistemele de control ale traficului aerian sau să vizeze centralele nucleare; este doar o chestiune de timp”, a subliniat Kaspersky.

În ultimii ani a crescut numărul acestui nou tip de atacuri, ce pot fi conduse atât de grupări teroriste, cât și de organizații mafiote sau alte grupări infracționale, astfel că la nivel internațional se impune o sporire a măsurilor de securitate cibernetică, a indicat expertul rus în interviul acordat în timpul unei reuniuni a analiștilor de securitate cibernetică din America Latină, organizată de compania sa în Chile.

Problema principală a multor state este că abia acum încearcă să înțeleagă acest fenomen, a afirmat Kaspersky, care a subliniat că unele nu au nici măcar structuri specializate de apărare cibernetică.

Totodată, o altă problemă o reprezintă guvernele care sunt în general reticente să angajeze străini care ar putea avea acces la informațiile lor confidențiale, astfel că statele se bazează de cele mai multe ori exclusiv pe resursele umane interne, așa că acesta a sugerat elaborarea de politici și standarde de securitatea cibernetică la nivel internațional, demers în care societățile din domeniu trebuie să coopereze cu guvernele.

Expertul rus a vorbit și despre posibilitatea ca ”arma cibernetică” să fie folosită în unele conflicte minore dintre state, dar consideră foarte puțin probabil un ”război cibernetic mondial”, care dacă totuși ar izbucni ar avea consecințe ”dezastruoase”.

Sursa: money.ro

de Dan Dobrovolschi Eugene Kaspersky, patronul companiei de securitate informatică rusești Kaspersky Lab, avertizează că lumea ar putea fi ținta unui posibil atac terorist cibernetic cu consecințe catastrofice, așa că trebuie să se pregătească să facă față unui asemenea scenariu, relatează agenția EFE, citată de Agerpres. ”Poate fi vorba despre atacuri asupra matricei Sistemului Interconectat al unei țări, care să paralizeze sistemele de control ale traficului aerian sau să vizeze centralele nucleare; este doar o chestiune de timp”, a subliniat Kaspersky. În ultimii ani a crescut numărul acestui nou tip de atacuri, ce pot fi conduse atât de grupări teroriste,…

Review Overview

About Dan Dobrovolschi

Dan Dobrovolschi , SEO specialist - Est News , IT section
x

Check Also

Creatorii aplicației “Pokemon GO” vor lansa “Harry Potter GO”

de Dan Dobrovolschi Creatorii “Pokemon ...

Smartphone-urile iPhone 6 și iPhone 6 Plus, interzise la vânzare în Beijing

de Dan Dobrovolschi Autoritățile din ...

Care este antivirusul cu cel mai mic consum de resurse, potrivit clasamentului AV-Comparatives

de Dan Dobrovolschi Organizația independentă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: