Home » Social » Pompierii militari au dat onorul unui erou căzut la datorie

Pompierii militari au dat onorul unui erou căzut la datorie

de Marian MOCANU

Sublocotenent post-mortem Marius Daniel Fripis, a decedat în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu a unei locuințe din municipiul Constanța. Colegii săi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui i-au adus ieri un ultim omagiu celui care, respectând haina de pompier, s-a sacrificat pentru salvarea vieții unui seamăn de-al său.

Ieri, 1 septembrie, lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui au adus un ultim omagiu colegului – sublocotenent post-mortem Marius Daniel Fripis din cadrul Detașamentului de Pompieri Constanța Oraș al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, decedat în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu izbucnit într-o locuință din municipiul Constanța.

La ora 13, pentru pompierii vasluieni, timpul s-a oprit în loc, preț de un minut. Pentru profesionalismul și devotamentul de care a dat dovadă salvatorul de vieți în numeroasele intervenții pe care le-a gestionat, pe platourile fiecărei subunități de pompieri din țară a fost ținut un moment de reculegere, timp în care semnalele luminoase și sirenele autospecialelor de intervenție i-au dat onorul fostului comandant de echipaj.

„Sunt întâmplări ale destinului care ne aduc în împrejurări ce ne pun la grea încercare, așa cum este și durerosul moment al despărțirii de bunul nostru coleg, chemat la doar 42 de ani, spre o lume mai dreaptă și mai bună. În cei nouă ani de carieră ca pompier salvator, Marius Daniel Fripis a participat la numeroase intervenții, aflându-se permanent la datorie, oferindu-ne tuturor un exemplu de curaj, profesionalism și dăruire, dovedite în misiuni, cărora li s-a dedicat trup și suflet. Înfruntând natura dezlănțuită, luptând cu focul ori răzbind prin gerul năpraznic și nămeții iernii pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință, el a dovedit o comportare exemplară, demnă de un adevărat pompier salvator. Marius Daniel Fripis este și va rămâne mereu alături de noi, colegii lui, cu sufletul său mare și bun, cu amintirea unui om vrednic, priceput și capabil. Să ne rugăm pentru el și să-l cinstim, cu demnitate și onoare. Rămas bun… Vei rămâne mereu în sufletele noastre!”, a cuvântat col Neculai Olaru, comandantul ISU „Podul Înalt” Vaslui.

de Marian MOCANU Sublocotenent post-mortem Marius Daniel Fripis, a decedat în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu a unei locuințe din municipiul Constanța. Colegii săi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui i-au adus ieri un ultim omagiu celui care, respectând haina de pompier, s-a sacrificat pentru salvarea vieții unui seamăn de-al său. Ieri, 1 septembrie, lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui au adus un ultim omagiu colegului – sublocotenent post-mortem Marius Daniel Fripis din cadrul Detașamentului de Pompieri Constanța Oraș al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: