Home » Business » Ponta: Încasările ANAF în august, mai mari cu 250 miloane euro față de august 2014

Ponta: Încasările ANAF în august, mai mari cu 250 miloane euro față de august 2014

Premierul Victor Ponta a prezentat, marți, într-o conferință de presă, date recente ale ANAF care arată că Administrația Fiscală a încasat, în luna august 2015, cu 1,2 miliarde lei mai mult față de aceeași lună a anului trecut. 

Victor Ponta a decarat că, în ciuda reducerii TVA la alimente, a taxei pe construcții, a creșterii contribuției la pilonul privat de pensii și a reducerii CAS, ANAF a încasat în luna august 2015 cu 1,2 miliarde lei mai mult față de aceeași perioadă din 2014.

„Cu patru măsuri de scădere pentru buget, luna august 2015, am încasat nu cu un miliard cum am spus eu ieri (luni n.r.), ci cu un miliard 200 de miloane de lei față de luna august 2014. Sunt 250 de milioane de euro într-o singură lună”, a arătat Ponta.

De asemenea, premierul a prezentat încasările ANAF la bugetul de stat și pentru primele opt luni ale acestui an.

„În anul 2015 pe primele 8 luni am încasat 130 de miliarde, venituri administrate de ANAF, față de 100 de miliarde în aceeași perioadă a anului trecut. Deci în opt luni, cu patru taxe scăzute, cu zone de scădere pentru buget am încasat peste două miliarde de euro, numai ANAF. Ce este cel mai important din punctul meu de vedere pentru discuția despre Codul Fiscal și despre măsurile pe care le vom lua la anul – TVA, în luna august 2015 cu 9 la sută cotă nu cu 24 a fosr de 4,373 miliarde față de 3,9, deci cu 400 de milioane de lei în plus”, a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că prin prezentarea acestor cifre vrea să demonstreze „faptul că economia românească răspunde la acești doi stimuli: la o reducere controlată a taxelor și la o activitate eficientă a ANAF”.

„Amândouă au fost măsuri extrem de contestate, așa e normal într-o democrație să nu reducem TVA, să nu reducem CAS, ANAF e prea dur că face controale prea multe și nu combate evaziunea fiscală. Rezultatele sunt însă cele pe care le vedeți, vreau să spun că prin munca românilor, a companiilor românești, prin reduceri de taxe și prin activitatea ANAF bugetul a încasat, doar pe primele opt luni, cu 2,5 miliarde de euro în plus”, a adăugat premierul.

Sursa: mediafax.ro

Premierul Victor Ponta a prezentat, marți, într-o conferință de presă, date recente ale ANAF care arată că Administrația Fiscală a încasat, în luna august 2015, cu 1,2 miliarde lei mai mult față de aceeași lună a anului trecut.  Victor Ponta a decarat că, în ciuda reducerii TVA la alimente, a taxei pe construcții, a creșterii contribuției la pilonul privat de pensii și a reducerii CAS, ANAF a încasat în luna august 2015 cu 1,2 miliarde lei mai mult față de aceeași perioadă din 2014. "Cu patru măsuri de scădere pentru buget, luna august 2015, am încasat nu cu un miliard…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: