Home » Social » „Bombă” cu ceapă la Centrul de Afaceri Vaslui

„Bombă” cu ceapă la Centrul de Afaceri Vaslui

de Marian MOCANU

O alertă de bombă a bulversat activitatea Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui (CRAV). Timp de aproape o oră, activitatea firmelor care-și au sediile în această locație, inclusiv a Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei (SPCLEP) Vaslui, Centrului Militar Județean ori a redacției Vaslui a cotidianului Estnews a fost bulversată datorită unui apel la numărul de urgență 112, prin care se anunța existenta unei serviete suspecte. Deschisă de pirotehniști, servieta conținea două cutii de bere, niște covrigi și… ceapă!

Ieri dimineață, o persoană care venise să-și facă buletin la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei (SPCLEP) Vaslui, situat la Centrul de Resurse pentru Afaceri de la marginea municipiului, a observat, în exteriorul cădirii o servietă gen „diplomat”, uitată pe marginea trotuarului. Bărbatul a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112, reclamând o posibilă bombă.

La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje de pompieri, poliție și jandarmerie, dar și lucrători SRI, care au evacuat clădirea. Trebuie spus că în clădirea CRAV activează, pe lângă Evidența Populației municipiului Vaslui, și Centrul Militar Județean, Camera Agricolă, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui, mai multe societăți comerciale și cabinete de avocatură, aici fiind și sediul redacției Vaslui a cotidianului Estnews. Toate persoanele aflate în clădire, inclusiv clienții și personalul CRAV, au fost evacuate, activitatea fiind blocată mai bine de o oră, până ce pirotehniștii au ridicat servieta suspectă. Coletul, în fapt o servietă uitată pe trotuar, a fost ridicat de pirotehniști care au descoperit că acesta conținea niște covrigi, două cepe și două cutii de bere, fiind, aproape sigur, uitat de pasagerul unei curse spre Italia, îmbarcat în dimineața respectivă în autocarele care au drept punct de plecare CRAV Vaslui.

În jurul orelor 9, activitatea Centrului de Resurse pentru afaceri a fost preluată. Dacă ar fi fost un eveniment real, pericolul ar fi fost foarte mare, cu atât mai mult cu cât vis-a-vis de Centrul de Resurse pentru Afaceri, la doar câteva zeci de metri, se află o benzinărie, iar o cisternă plină cu combustibil tocmai se afla la descărcat, la doar câțiva metri de locul unde a fost descoperită servieta suspectă.

de Marian MOCANU O alertă de bombă a bulversat activitatea Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui (CRAV). Timp de aproape o oră, activitatea firmelor care-și au sediile în această locație, inclusiv a Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei (SPCLEP) Vaslui, Centrului Militar Județean ori a redacției Vaslui a cotidianului Estnews a fost bulversată datorită unui apel la numărul de urgență 112, prin care se anunța existenta unei serviete suspecte. Deschisă de pirotehniști, servieta conținea două cutii de bere, niște covrigi și... ceapă! Ieri dimineață, o persoană care venise să-și facă buletin la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: