Home » Social » Concert caritabil pentru secția Boli infecțioase

Concert caritabil pentru secția Boli infecțioase

de Mihaela NICULESCU

Pe 18 septembrie, de la ora 16.30, bârlădenii sunt așteptați la Casa de Cultură, la un concert de cinci ore, susținut de nume cunoscute ale muzicii populare. Va fi, de fapt, un concert caritabil organizat de Silvia Dumitriu, bunica unui băiețel care, în 2011, s-a stins în urma unei boli necruțătoare. Banii care vor fi încasați vor fi folosiți pentru înlocuirea saltelelor de la secția Boli infecțioase a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad.

„Iubesc muzica populară și pe soliștii cu care m-am împrietenit în perioada în care aceștia au participat la concertele caritabile organizate pentru a-l ajuta pe Răducu, nepoțelul meu. Din păcate, copilul nu a putut fi salvat. Le sunt recunoscătoare acestor artiști care au cântat gratis pentru o cauză nobilă și consider că e datoria mea să ajut, în continuare, cum pot, bârlădenii aflați în suferință. Concertul de pe 18 septembrie își propune, pe lângă deconectarea publicului, să dea o mână de ajutor secției Boli infecțioase, care are nevoie și de sprijinul comunității, mai ales în aceste timpuri”, ne-a declarat Silvia Dumitriu.

Alături de bunica lui Răducu, se va implica în organizare și Silviu Covaci, solist de muzică populară, din Tecuci.

Peste 30 de interpreți de muzică populară din toată țara vor participa la concertul caritabil, Anton Achiței dorind chiar să-și sărbătorească cei 48 de ani de activitate muzicală, în cadrul acestui eveniment. Printre cei care vor încânta publicul cu melodiile deja cunoscute, se vor afla Ilie Caraș, Maria Tătaru, Oltiță Dădircă, Grig Gherman, Gabriela Diaconescu, Nicu Mâță, George Forcos Palade, Celina Gherghilaș și Narcisa Băleanu.

În urma concertului organizat anul trecut de aceeași inimoasă bunică, s-au strâns 9.000 de lei, bani cu care s-a amenajat un salon în secția Pediatrie, care era scos din circuitul medical. Salonul a fost reabilitat termic, igienizat și dotat cu cele necesare.

de Mihaela NICULESCU Pe 18 septembrie, de la ora 16.30, bârlădenii sunt așteptați la Casa de Cultură, la un concert de cinci ore, susținut de nume cunoscute ale muzicii populare. Va fi, de fapt, un concert caritabil organizat de Silvia Dumitriu, bunica unui băiețel care, în 2011, s-a stins în urma unei boli necruțătoare. Banii care vor fi încasați vor fi folosiți pentru înlocuirea saltelelor de la secția Boli infecțioase a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad. „Iubesc muzica populară și pe soliștii cu care m-am împrietenit în perioada în care aceștia au participat la concertele caritabile organizate pentru a-l ajuta…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: