Home » Administratie » Lună de foc la SPCLEP

Lună de foc la SPCLEP

de Mihaela NICULESCU

Luna august s-a dovedit și în acest an cea mai aglomerată perioadă pentru angajații Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei (SPCLEP) Bârlad.

SPCLEP 1Bârlădenii care lucrează în străinătate au profitat de venirea în țară, în vacanță, și au depus cereri pentru eliberarea actelor de identitate. Au fost eliberate 1.750 de cărți de identitate, cele mai multe ca urmare a expirării celor vechi.

Reprezentanții serviciului au declarat că a crescut numărul amenzilor aplicate celor cărora le-au expirat actele de identitate de cel puțin un an. În luna august, au fost aplicate 81 de amenzi, în valoare nominală de 40 de lei.

Ca noutate, luna august a adus o creștere a numărului cererilor de eliberare a actelor de identitate cu procură de la consulatele din țările în care lucrează bârlădenii. Existența de un an a site-ului primăriei a însemnat un mijloc de informare în plus pentru cetățenii care lucrează în străinătate. Dacă, în luna august 2014, se înregistrau 18 astfel de cereri, în luna august a acestui an numărul lor s-a dublat.

O oarecare creștere s-a înregistrat și în cazul transcrierilor certificatelor de stare civilă din registrul din străinătate în cel din România.

Activitatea SPCLEP a fost destul de intensă în ultima perioadă, dar și mai eficientă. Creșterea numărului ghișeelor de la două la trei a determinat o reducere substanțială a timpului de așteptare pentru solicitanți.

de Mihaela NICULESCU Luna august s-a dovedit și în acest an cea mai aglomerată perioadă pentru angajații Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei (SPCLEP) Bârlad. Bârlădenii care lucrează în străinătate au profitat de venirea în țară, în vacanță, și au depus cereri pentru eliberarea actelor de identitate. Au fost eliberate 1.750 de cărți de identitate, cele mai multe ca urmare a expirării celor vechi. Reprezentanții serviciului au declarat că a crescut numărul amenzilor aplicate celor cărora le-au expirat actele de identitate de cel puțin un an. În luna august, au fost aplicate 81 de amenzi, în valoare nominală…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: