Home » Invatamant » Punct final la bacalaureatul 2015

Punct final la bacalaureatul 2015

de Marian MOCANU

Vineri, 4 septembrie, au fost afișate rezultatele contestațiile formulate de absolvenții de liceu care au susținut bacalaureatul de toamnă. În urma recorectării lucrărilor, din cele 292 de contestații depuse, la aproape un sfert s-au modificat notele acordate inițial, 49 fiind mărite. În aceste condiții, alți 19 absolvenți de liceu au promovat examenul de bacalaureat, procentul total al celor care au trecut în sesiunea de toamnă acest examen de maturitate fiind de 29,22%.

Odată cu afișarea rezultatelor obținute de elevii de liceu care au depus contestații cu privire la notele primite în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, a luat practic sfârșit ediția din acest an a acestei importante probe de maturitate. Din totalul de 1.243 absolvenți de liceu vasluieni care au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă, doar 291 dintre aceșta, respectiv 29,22%, au reușit să promoveze acest examen.

După afișarea notelor, nu mai puțin de 292 elevi au făcut contestații cu privire la notele primite. După recorectarea lucrărilor, făcută la centrul din Bacău, în cazul a 87 de elevi au apărut modificări ale notelor, dintre care, în 38 de cazuri, notele au fost mai mici decât cele inițiale, iar în 49 de cazuri notele au fost mai mari cu cel puțin jumătate de punct. Datorită acestui fapt, alți 19 tineri vasluieni au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă, pe lângă cei 272 absolvenți care luaseră inițial note de trecere.

Trebuie menționat și faptul că, în urma analizării contestațiilor, nu a existat nici o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte.

Media finală cea mai mare obținută la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2015 a fost obținută de o elevă a Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, Raluca Ioana Vâlcu obținând media 8,68.

Cea mai mare notă primită a fost 9,4, la geografie, în cazul lui Radu Cristian Piroiu, de la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși. Doi elevi de la același liceu hușean au fost eliminați din examen, după ce au fost prinși copiind unul la proba de limba și literatura română, celălalt la proba de matematică – informatică.

Nu mai puțin de 347 de elevi care se înscriseseră inițial pentru a susține examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă nu s-au mai prezentat la la una sau mai multe probe.

Mai grav este faptul că, în cazul altor 97 de elevi, cunoștiințele lor au fost evaluate cu note cuprinse între 1 și 2, mulți dintre ei predând pur și simplu foile goale.

Absolvenții de liceu care nu au obținut minim nota șase la probele din cadrul examenului de bacalaureat vor putea susține din nou aceste probe în vara următoare, cu excepția celor care au fost eliminați din examene pentru că au încercat să trișeze.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: