Home » Social » Mai multă lumină pentru nevăzători

Mai multă lumină pentru nevăzători

de Mihaela NICULESCU

Membrii filialei județene a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) au un motiv în plus de bucurie. Recent, filiala a obținut 10.549 de lei, finanțare de la Consiliul Județean pentru proiectul „Dezvoltarea cultural-educativă a persoanelor deficiente de vedere – modernizarea bibliotecii de carte audio și înființarea a două săli de lectură electronică”.

Membrii filialei interesați să-și dezvolte cunoștințele cu ajutorul tehnicii de ultimă oră s-au bucurat că proiectul inițiat de filala ANR Vaslui a fost apreciat de Consiliul Județean și a primit finanțare.
„Scopul acestui proiect este socializarea și integrarea socială, probleme cu care se confruntă majoritatea nevăzătorilor. Prin înființarea a două săli de lectură electronică și modernizarea celor două biblioteci de carte audio, persoanele cu deficiențe de vedere din asociația noastră vor avea acces liber la informațiile naționale și internaționale, vor putea comunica cu alți nevăzători și nu numai”, ne-a declarat Mihăiță Olaru, președintele filialei județene a ANR.
Beneficiarii acestui proiect finanțat de Consiliul Județean sunt mulțumiți că pot citi cărți și reviste sau alte materiale în format electronic, în sala de lectură electronică, dar și pentru că pot împrumuta la domiciliu cărți audio și mp3 playere.
Membrii ANR care doresc să participe la concursuri își vor putea completa cunoștințele în sala de audiții și lectură electronică. În perioada următoare, vor putea participa la două concursuri cu temele „Personalități culturale ale județului Vaslui” și „Moldova, leagăn al creștinătății”. Primul va avea loc la Bârlad, pe 15 octombrie, de Ziua Bastonului Alb, iar al doilea, în luna noiembrie.

de Mihaela NICULESCU Membrii filialei județene a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) au un motiv în plus de bucurie. Recent, filiala a obținut 10.549 de lei, finanțare de la Consiliul Județean pentru proiectul „Dezvoltarea cultural-educativă a persoanelor deficiente de vedere – modernizarea bibliotecii de carte audio și înființarea a două săli de lectură electronică”. Membrii filialei interesați să-și dezvolte cunoștințele cu ajutorul tehnicii de ultimă oră s-au bucurat că proiectul inițiat de filala ANR Vaslui a fost apreciat de Consiliul Județean și a primit finanțare. „Scopul acestui proiect este socializarea și integrarea socială, probleme cu care se confruntă majoritatea nevăzătorilor.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: