Home » Social » Montarea apometrelor pe casa scării, doar prin vot unanim

Montarea apometrelor pe casa scării, doar prin vot unanim

de Mihaela NICULESCU

E legiferat! Nu se va mai monta sistem de distribuție a apei pe orizontală la bloc, decât cu acordul tuturor locatarilor de pe scară.

Această reglementare este prevăzută de legea 224/2005, legea serviciului de alimentare cu apă și canalizare, care a intrat în vigoare pe 2 august.
Vestea a venit ca o ușurare pentru o parte a locatarilor blocurilor din Bârlad, dar pentru o altă parte a adus nemulțumiri.
ungureanu_vasile„Ne gândeam să ne montăm noi apometre pe casa scării. A fost greu să convingem aproape o jumătate din vecinii de pe scară. Dacă legea s-a schimbat și nu se mai poate face acest lucru decât cu acordul tuturor locatarilor, este foarte clar că nu vom rezolva această problemă a pierderilor niciodată. Era bine să plătim ca la E.ON, adică atât cât indică contorul, dar…”, spune dezamăgită locatara uni bloc din zona Grădini Publice.
La această oră, sunt racordate la sistemul de distribuție pe orizontală a apei 110 scări de bloc din Bârlad. Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Sucursala Bârlad a declarat că, din moment ce legea 241/2006 s-a modificat, populația trebuie să respecte legislația în vigoare.
„Legea 224/2015 spune clar că, în cazul condominiilor existente, trecerea de la distribuția verticală la cea orizontală se face cu acordul scris al tuturor locatarilor de la bloc, pe cheltuiala acestora. Acordul trebuie exprimat în cadrul adunării generale, prin unanimitate de voturi și în baza unui documentații tehnico-economice și a autorizației de construire eliberată de administrația publică locală”, a precizat Vasile Ungureanu.
În baza noii legi, intrată în vigoare de o lună, se interzice folosirea a două sisteme de distribuție a apei (vertical și orizontal) în același condominiu. Singura soluție pentru ca cei de la bloc să poată beneficia de avantajele distribuției pe orizontală a apei este ca absolut toți să fie de acord cu trecerea la acest sistem. Până acum, era suficient ca o parte dintre locatari (ceva mai mult jumătate) să-și dea acordul, ceilalți riscând să rămână fără apă la robinete. Astfel erau nevoiți să accepte sistemul de distribuție a apei pe orizontală. Au constatat, în cele din urmă, că pierderile pe care le plătiseră, ani la rând, nu s-au mai regăsit în factură.

de Mihaela NICULESCU E legiferat! Nu se va mai monta sistem de distribuție a apei pe orizontală la bloc, decât cu acordul tuturor locatarilor de pe scară. Această reglementare este prevăzută de legea 224/2005, legea serviciului de alimentare cu apă și canalizare, care a intrat în vigoare pe 2 august. Vestea a venit ca o ușurare pentru o parte a locatarilor blocurilor din Bârlad, dar pentru o altă parte a adus nemulțumiri. „Ne gândeam să ne montăm noi apometre pe casa scării. A fost greu să convingem aproape o jumătate din vecinii de pe scară. Dacă legea s-a schimbat și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

3 comments

  1. Era bine să plătim ca la E.ON, adică atât cât indică contorul..
    La EON nu se plateste cat indica contorul, ci abonament.
    Chiar dacă se consuma mai putin, banii nu se mai returnează înapoi, raman in contul.. umanității 🙂

  2. inca o lege tampita!!!

  3. daca un cetatean nu poate si nu doreste acest sistem pe banii lui sa sustina finaciara firma AQUAVAS !

%d blogeri au apreciat: