Home » Social » Nici proprietarul criminal nu o mai vrea – Casa unde s-a petrecut cea mai înfiorătoare crimă din județ așteaptă cumpărător (FOTOGALERIE)

Nici proprietarul criminal nu o mai vrea – Casa unde s-a petrecut cea mai înfiorătoare crimă din județ așteaptă cumpărător (FOTOGALERIE)

de Simona MIHĂILĂ

Bârlădeanul Neculai Albu, cel care a îngrozit o țară întreagă după ce i-a tăiat fratelui său capul și mâinile și le-a lăsat într-o găleată la poartă, ca să le ia Salubritatea, nu reușește să găsească client pentru casa groazei. Onor Justitiei din Romania, in ciuda asasinatului feroce, a ispasit doar putin peste jumatate din pedeapsa. A scos casa la vanzare dupa ce s-a mutat in Tulcea, unde si-a gasit jumatatea: „o gospodina cu frica de Dumnezeu, casa, carte si pensie”

Casa din Bârlad în curtea căreia s-a petrecut cea mai înfiorătoare crimă din județul Vaslui, din ultimii 30 de ani, nu scapă de blestem. Neculai Albu, bărbatul care a consternat întreaga țară în septembrie 1998, când și-a ucis fratele tăindu-i mâinile și decapitându-l, nu reușește să găsească un client pentru casa groazei.
Nici măcar el nu mai vrea să locuiască pe proprietatea părintească, pentru care a făcut moarte de om. Din 2012, de când a ieșit din închisoare, Albu locuiește în Tulcea, acolo unde a găsit o femeie care să-l ia de soț.
Vecinii spun că mai vine, din când în când, „să vadă care-i treaba”. Între timp, casa de pe strada Gheorghe Emandi nr. 67 a devenit o ruină. Zidurile sunt parțial prăbușite, iar curtea este năpădită de vegetație sălbatică. Într-una din scurtele sale vizite, Neculai Albu a demontat stoleria ferestrelor și a luat-o cu el la Tulcea.
Nimeni nu știe care este motivul pentru care nimeni nu vrea să cumpere această proprietate. Unii vecini sunt siguri că locul ar fi bântuit. Ei jură că au auzit noaptea foșnete prin frunzișul sălbatic din curte. Sunt contraziși, însă, de alți locuitori de pe stradă care au o altă explicație pentru zgomotele suspecte: câțiva boschetari care s-au aciuat câtva timp în casa părăsită, dar care au fost alungați de localnici.
O vecină le-a spus reporterilor noștri că motivul real care i-a pus pe fugă pe clienții interesați ar fi impozitele: „De atunci (din anul oribile crime – n.r.) nimeni nu a mai plătit impozitele la primărie. Am auzit că suma a crescut destul de mult. Dar e păcat că nu cumpără nimeni. Locul este foarte bun. De ce să le fie frică? Gata, s-a teminat, nu se mai întoarce nimeni din mormânt. Noi locuim aici, vis-a-vis, și nu ne este frică pentru că știm mai bine decât oricine că nu e nimic”.

Motivul crimei, explicat în versuri „create” de criminal

Orice ar spune vecinii, puțini din cei care cunosc detaliile terifiante ale asasinatului de pe strada Gheorghe Emandi pot trece prin zonă fără a simți fiori pe șira spinării.
Crima s-a petrecut pe 7 septembrie, 1998, la 11 dimineață. Neculai Albu și-a lovit fratele cu toporul în cap. După ce victima și-a pierdut cunoștința, criminalul, cu ajutorul unui cuțit, i-a detașat capul și palmele de trunchi. Capul l-a pus într-o găleată pe care a scos-o pe trotuarul din fața porții, așa cum proceda și cu gunoiul în ziua în care pe stradă trecea mașina Salubrității. Mâinile i le-a bătut în cuie, pe gard, iar alături a lipit mai multe foi de hârtie cu diverse cugetări proprii, precum și o „poezie” intitulată „Epitaf pentru fratele meu Ionel”: „Aproape trei decenii m-ai stresat/ Și m-ați batjocorit cât ați dorit/ Daca-ai pățit acum ce-ai meritat/ De bună seamă că ești mulțumit./ Ați fost și sunteți lacomi de avere/ Avere,-bineînțeles, nemeritată/ Îmi pare rău, dar n-am nici o putere/ Să-ți dau averi pe lumea cealaltă! Pe tata l-ați chinuit cât și cum ați vrut/ Atât hrană și lichide voi i-ați dat/ Încât el a murit deshidratat./ E bine ca în viață să fii un om corect/ Nu cum ai fost tu, frate, un individ abject/ Ai fost pentru mine un nemernic și un excroc/ De aceea ai sfârșit asemenea unui porc./ Nicu Albu 1998”.
Mai exista și un alt afiș pe care scria: „Ofer gratuit familiei sale, pentru gătit, și savanților, pentru cercetări, tacâmurile și, respectiv, creierul și ficatul fratelui meu, Ionel”.

Criminalul odios a dorit însurătoare cu o femeie „cu frică de Dumnezeu”

Anchetatorii au considerat că asasinatul a fost premeditat, întrucât foile pe care erau scrise versurile erau liniate cu creionul și, ulterior, literele au fost îngroșate cu carioca.
În plus, între momentul crimei și ora când Neculai Albu a fost prins (după circa două ore, în cartierul Munteni) nu era timp de asemenea „creații”.
După cum reiese și din versurile criminalului, motivul discordiei dintre cei doi era moștenirea lăsată de părinți. Vecinii spun că îi auzeau certându-se adesea, uneori scandaluri-le terminându-se cu bătăi.
S-a descoperit că Neculai Albu figura în evidențele medicale cu tulburări psihice. Initial, nu a fost inchis. In urma expertizei psihiatrice medico-legale, efectuata la Spitalul de Psihiatrie „Socola” din Iasi, medicii au decis ca, in momentul in care a comis crima, Neculai Albu era lipsit de discernamant. A fost dus la Spitalul Grajduri, unde exista pavilioane speciale pentru infractorii periculosi bolnavi.
A evadat, insa, de acolo si a trait o vreme in liberatet. In urma reevaluarii situatiei psihiatrice, medicii au decis ca poate fi inchis intr-un penitenciar. Instanta l-a condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru omor calificat. Numai ca, atunci cand au dorit sa-l duca in puscarie, politistii nu l-au mai gasit.  Ucigasul a fost dat in urmarire generala si prins. A ispășit doar 13 ani din pedeapsa. A fost eliberat în 2012.
Imediat după eliberare, Neculai Albu, autorul celui mai înfiorător asasinat din județul Vaslui, publica un anunț matrimonial la Mica publicitate, în presa ieșeană: „Caut în vederea căsătoriei gospodina, cu frică de Dumnezeu, carte, casă și pensie”. Se pare ca a gasit-o, iar acum traieste in Tulecea. In libertate!

de Simona MIHĂILĂ Bârlădeanul Neculai Albu, cel care a îngrozit o țară întreagă după ce i-a tăiat fratelui său capul și mâinile și le-a lăsat într-o găleată la poartă, ca să le ia Salubritatea, nu reușește să găsească client pentru casa groazei. Onor Justitiei din Romania, in ciuda asasinatului feroce, a ispasit doar putin peste jumatate din pedeapsa. A scos casa la vanzare dupa ce s-a mutat in Tulcea, unde si-a gasit jumatatea: "o gospodina cu frica de Dumnezeu, casa, carte si pensie" Casa din Bârlad în curtea căreia s-a petrecut cea mai înfiorătoare crimă din județul Vaslui, din ultimii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile