Home » Invatamant » Biblioteca de vacanță, un real succes

Biblioteca de vacanță, un real succes

de Roxana NĂSTASĂ

Puțini sunt cei care cred că elevii din ziua de azi și-ar mai petrece timpul liber în bibliotecă, în vacanța de vară, și nu în fața calculatorului, tabletei sau a televizorului. Pare greu de crezut, însă se întâmplă. Mii de elevi au făcut asta în această vară, sălile Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui fiind pline de copii care au luat parte la activitățile desfășurate în cadrul programului „Biblioteca de vacanță”.

Proiectul „Biblioteca de vacanță”, inițiat de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, în vacanța de vară, a fost un real succes. Mii de elevi, din oraș, dar și din alte orașe, veniți la Vaslui în vacanță la bunici au participat la activitățile diverse și atractive de la bibliotecă. Ateliere de creație populară, origammi, quilling, stringart, pictură, șah, informatică pentru copii, jocurile copilăriei, cinematecă la bibliotecă, jocuri de mișcare, limbi străine, de toate s-au bucurat elevii cu vârste între 7 și 14 ani, utilizatori ai Bibliotecii care au hotărât să-și petreacă într-un mod plăcut, dar și educativ, timpul liber din vacanță.

„Biblioteca de vacanță” s-a desfășurat în perioada 6 iulie-28 august, de luni până vineri, însă cum nici weekend-urile nu puteau fi lăsate deoparte, sâmbăta și duminica, în Parcul Copou, până pe 30 august s-a desfășurat un alt proiect. Este vorba de „Lectura în parc”, în cadrul căruia iubitorii de carte și nu numai au putut împrumuta volume pe care să le citească în aer liber.

„Atât timp cât copiii au venit până la încheierea programelor inițiate de bibliotecă, proiectul a fost un succes. Expoziția cu lucrările elevilor demonstrează că ei au învățat ceva, iar părinții îi vor îndruma pe mai departe spre instituția noastră”, ne-a declarat directorul Bibliotecii Județene, Gelu Voicu Bichineț.

La activitățile din cadrul programului “Biblioteca de vacanță”, precum și la „Lectura în parc” au luat parte aproximativ 7.000 de elevi.

de Roxana NĂSTASĂ Puțini sunt cei care cred că elevii din ziua de azi și-ar mai petrece timpul liber în bibliotecă, în vacanța de vară, și nu în fața calculatorului, tabletei sau a televizorului. Pare greu de crezut, însă se întâmplă. Mii de elevi au făcut asta în această vară, sălile Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui fiind pline de copii care au luat parte la activitățile desfășurate în cadrul programului „Biblioteca de vacanță”. Proiectul „Biblioteca de vacanță”, inițiat de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, în vacanța de vară, a fost un real succes. Mii de elevi, din oraș,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: